Színes krétákkal akcióztak a szegedi egyetemisták

  • narancs.hu
  • 2021. április 16.

Belpol

Az egyetemük autonómiájáért szólaltak fel. Hétfőtől pedig indul az Infosztrájk.

A szegeder.hu tudósított a Veritas Virtus Libertas (VVL) szegedi akciójáról, a csoport tagjai ugyanis óriási krétarajzot hagytak a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatala előtt pénteken délelőtt.

„Három csomag krétával ismét botrányt csináltunk” – írta közösségi oldalán a VVL, akik a színes freeSZTE felirattal nemcsak saját egyetemük autonómiájárt kívántakl szót emelni, hanem felhívni a figyelmet arra is, hogy hétfőn indul az Infosztrájk - Az egyetemi autonómiáért, amely során egy hétig több magyarországi egyetemen tiltakoznak a felsőoktatási rendszer átalakítása miatt.

A krétarajzos akcióhoz a csoport beszámolója szerint 2 autóval 4 járőr és 1 honvéd vonult ki, majd az igazoltatás után békében távozhattak a rajzolók. "A rendőrök extrarendesek voltak, reméljük az egyetemi vezetés is boldog, hogy felnyomta a saját hallgatóit" - tették hozzá.

A posztban azt is írják, hogy "sunyiban" levideózta őket  Fekete György, a fidesz korábbi képviselőjelöltje is, akinek aztán integettek is, hadd legyen jó a felvétel.

A bejegyzésben kiemelik, hogy jövő héten indul az Infosztrájk, amely során ők is programokkal készülnek, de számtalan oktató is részt vesz az Autonómia Hetén, így tanórákon is előtérbe kerülhet az egyetemek és az SZTE szabadsága.

Korán kezdtük a napot! 💛 Jön az Infosztrájk - Az egyetemi autonómiáért, hagyj te is egy kéznyomot az egyetem előtt!...

Posted by VVL - Veritas Virtus Libertas on Friday, April 16, 2021

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.