Kormányközeli káderekből áll a Volánbusz igazgatósága

  • narancs.hu
  • 2023. április 4.

Belpol

A Volánbusz elnöke Mészáros Lőrinc bizalmasa, a TV2 Csoportban tulajdonrésszel bíró Vida József lett. Bekerült Varga Judit válófélben lévő férje is.

Nagy változások mentek végbe a Volánbusz igazgatóságában és felügyelőbizottságában azt követően, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter nemrég azt mondta: politikasemleges, jól működő állami vállalatot kíván működtetni – írja a 24.hu. 

A Volánbusz elnöke ugyanis Mészáros Lőrinc bizalmasa, a TV2 Csoportban tulajdonrésszel bíró Vida József lett.

A lap megjegyzi, míg az igazgatóság többi tagjának valamilyen közlekedéspolitikai tapasztalata van már, ez Vidáról nem mondható el.

Értesülések szerint az igazgatóság tagja lesz Németh Lászlóné, a második Orbán-kormány egykori nemzeti fejlesztési minisztere, akit később a nemzeti közlekedési stratégia kidolgozásával is megbíztak.

Bekerült továbbá az igazgatósági tagok közé Eppel János, a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. volt ügyvezetője, aki jelenleg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke és a külügyi igazgatás alatt álló Eximbank felügyelőbizottsági tagja.

De tag lesz Dancsó József, aki szintén az Eximbank alkalmazásában állt egészen tavalyig, valamint a Magyar Államkincstár elnöke is volt 2014 és 2017 között.

Ismert név még a tagok közül Magyar Péter, a Diákhitel Központ volt vezetője, akit a nagyközönség leginkább Varga Judit (mostmár) exférjeként ismer. Magyar elmondása szerint nyolc évig foglalkozott közlekedési szakpolitikával Magyarország uniós Állandó Képviseletén, és tagja a Magyar Közút Zrt. igazgatóságának is.

A felügyelőbizottságba bekerült Vereczkey Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és Szarvas Ferenc, a MÁV egykori elnök-vezérigazgatója is; ugyanitt megőrizte tagságát Brauner Béla és Fazekas Kovács János.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk