Közel 40 milliárdért építik meg Paár Attiláék a „Dunakeszi Diáknegyedet”

Belpol

Magyarországon még nem volt ekkora középiskolai beruházás. 

„A mai kormányülésen döntöttünk arról, hogy megvalósul az a beruházás, aminek keretein belül két középiskola épül, ami sportcsarnokokkal, sportpályákkal és egy uszodával is ki fog egészülni! Nagy jelentőségű, komoly oktatásfejlesztést folytatunk, amely nem csak a dunakesziek, de a választókerület többi településén élők számára is fontos” – írta Tuzson Bence közösségi oldalán a szerdai kormányülés után.

Az országgyűlési képviselő szerint akkora középiskolai beruházás, mint a „Dunakeszi Diáknegyed”, még nem volt Magyarországon. A szóban forgó „diáknegyed” egy gimnáziumot és egy szakgimnáziumot jelent, amelyek terveit 2020. májusában mutatták be. A két intézmény Dunakeszi északi határán épülhet meg, és a tervek szerint összesen 1500 diák oktatását látja majd el.

Hozzájuk kapcsolódna emellett a beruházás keretein belül két-két tornacsarnok és sportpálya, egy uszoda, valamint egy rendezvények megtartására is alkalmas, 450 fő részére kialakított étterem is. Az akkori tervek szerint 2023 szeptemberében kezdődhetne meg az oktatás az intézményekben. (Az Incorso Kft. látványterveit itt lehet megtekinteni, 2020-ban egy videót is bemutattak a létesítményekről). 

A Közbeszerzési Hatóság nyilvántartása szerint már lefuttatták a beruházásra vonatkozó eljárást,

a nyertes kivitelező nettó több mint 37 milliárdos ajánlatával a Paár Attila érdekeltségébe tartozó West Bau Hungária Kft. (WHB), valamint a Laterex Zrt. lett. 

Alvállalkozóként a WHB Grouphoz tartozó Magyar Építő Zrt. csatlakozik a beruházáshoz. 

Paár Attilát Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az üzlettársaként szokták emlegetni. A Forbes 2021-es összeállítása szerint Paár az ország 40. leggazdagabb embere. Cége, a WHB több mint 42 milliárd forintért építheti a Velencei-tóhoz tervezett kajak-kenu akadémiát, de egyebek mellett a vállalat dolgozik az Opera felújításán, valamint a Paks 2 projektben is kaptak megbízást. 

(Címlapkép forrása: Incorso Kft.) 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk