Helyesírási hibákkal, hiányzó betűkkel tette közzé a kormány az egyik árstopos plakátmintáját

  • narancs.hu
  • 2022. január 27.

Belpol

Pedig nem viccelik el a plakátkérdést, még arculati kézikönyvet is készítettek hozzá.

Mint arról lapunk is beszámolt, információs táblákon is tájékoztatniuk kell a boltoknak a vásárlókat a február 1-jén életbe lépő élelmiszerárstopról. 

A kormány mindehhez nyomtatható tájékoztatókat is készített, többféle méretben. Ezek között bukkant rá egy problémásraTelex: mint azt a lap megírta, a legnagyobb verzió, az A0-s ( azaz a 84,1 cm x 118,9 cm-es változat) több helyesírási hibát is tartalmazott, sőt, néhol még a betűk is hiányoztak a szövegből.

Például a kristálycukor „kr stálycukor”-ként, míg a csirkemell „cs rkemell”-ként szerepelt. De betűk hiányoztak a csirke far-hát, csirkehát és a csirkeszárnyvég szavakból is.

A plakátot azóta javították.

A kormány nem vicceli el a plakátkérdést, arculati kézikönyvet is készítettek, amely részletezi, pontosan mekkorának kell lennie a plakáton lévő árstop logónak, de még azt is, mi a színkódja a kék háttérnek.

A kormany.hu oldalon felhívják a figyelmet, hogy „a szabályok betartását az általános fogyasztóvédelmi hatóság, azaz a megyei és fővárosi kormányhivatalok a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal bevonásával ellenőrzik. A szabályok megszegése pénzbírsággal vagy az üzlet bezárásával büntethető.”

(Telex)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk