Légiósnak öltöztetett liba lett Szombathely kabalája

  • narancs.hu
  • 2021. november 14.

Belpol

Ludovicus a történelmi múltat, a Szent Márton-kultuszt és a vidámságot testesíti meg. Szavaztak róla.

Szombathely kabalája egy Ludovicus nevű liba, amely római légiós sisakot és vértet visel. A kabalaállatot – egy jelmezt viselő embert – egy hete mutatták be a városban.

A Nyugat.hu beszámolója szerint Ludovicus az adventi vásárban lép fel nyilvánosan először – ott énekelni is fog –, később pedig városi rendezvényeken lehet látni. Azért ilyen jelmezre esett a választás, mert ez jelképezi Szombathely római történelmi múltját, a Szent Márton-kultuszt „és a vidámságot is”.

 
A római légiós lúd első nyilvános fellépésén, az adventi vásáron énekelni is fog.                          Fotó: Nyugat.hu
 

 A portál internetes szavazást rendezett, ötféle módon lehetett véleményt nyilvánítani. A voksolók 24 százalékának tetszik a kabalaliba, 19 százalék szerint kicsit viccesre sikeredett, 6 százalék más kabalát is el tudott volna képzelni, 27 százaléknak simán nem tetszik, és a szavazók 24 százaléka nem örül, hogy Szombathelyt is elérte a kabalavírus.

Ebből azt a következtetést lehetett levonni, hogy Ludovicus eléggé megosztja az embereket. 

 

Fotók: nyugat.hu/Mészáros D. Zsolt

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk