Agyrém-Brüsszel, hazaáruló baloldal: dübörög a Fidesz-kongresszus

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. november 14.

Belpol

Deutsch Tamás azt is mondta, ki fognak állni Brüsszelben a Magyarországnak járó fejlesztési forrásokért is, mert ami jár, az jár. 

Egyedül Orbán Viktor miniszterelnököt jelölték a Fidesz elnöki tisztségére a nagyobbik kormánypárt 29. kongresszusán, amely vasárnap 10 órakor kezdődött a Hungexpón.

A rendezvényen az MTI tudósítása szerint felszólalt többek között Kubatov Gábor ügyvezető alelnök, aki szerint a baloldal vezére Gyurcsány Ferenc, és ez az évtized abszurdja, „Őszöd után, csődbe vitt magyar gazdaság után, az elmúlt 30 év legnagyobb hazugsága után”. Kubatov szerint az összes baloldali kormány megszorításokat hozott, csődba vitte a gazdaságot, a baloldal „ma is eladná a városházát, és dobra verné a manapság magyar kézen levő energia-, illetve közszolgáltató cégeket, amitől az egekbe emelkednének a rezsiárak. Külföldi kézre játszanák át a repteret, a gyárakat, a földeket, minden mozdíthatót és mozdíthatatlant, a városháza mintájára a Parlamentet is eladnák, és ha nem maradna semmi értékesíthető, eladnák a hazájukat”. Kubatov szóba hozta, Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt ostobaságnak tartja a kormány rezsicsökkentését. Az alelnök szerint a Fidesz soha nem volt még ilyen szervezett és egységes, de

szavazókörönként plusz öt ember kell a következő választásokon.

 

 

 

 

 A globalizmus erőiről és hazai helytartóiról beszélt Kövér László, a választmány elnöke, mondván, ezeket az erőket a párt eddig háromszor győzte le az eszére és a szívére hallgatva, visszarántva az országot a szakadék széléről,  rendbe szedte a pénzügyeket, munkán alapuló gazdaságot hozott létre, megteremtette a teljes foglalkoztatás esélyét, és „bevontuk a közteher finanszírozásába azokat, akik sokáig korlát nélkül szivattyúzták ki azt az extraprofitot” – mondta. Kövér László szerint az EU keleti határvidékén hibrid háború folyik Lengyelország, Lettország és Litvánia ellen, ezeket az országokat „menekültáradatnak álcázott állami agresszióval akarják szuverenitásuk feladására kényszeríteni”, Magyarország déli határán 2015 óta pedig a Nyugat  „politikai, jogi kommunikációs és immár pénzügyi eszközökkel is folytatott hadviselést” Magyarország és Lengyelország ellen, azért, hogy „bármi áron eltávolítsa a vezetésből ezeknek az országoknak demokratikusan választott legitim, csak éppen nekik nem tetsző kormányát”.

„Az Európai Unió nettó agyrém” –

ezt Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő mondta a kongresszuson. Az EU Deutsch szerint is „a hatalmával visszaélve hideg polgárháborút folytat a lengyelek és a magyarok ellen. Az egészpályás letámadás keretében el akarják venni tőlünk a szabadságunkat”.  Szerinte Európa harmincéves története úgy is leírható, hogy eljutott a Brezsnyev-doktrínától a genderdoktrináig, a kommunista világbirodalom koncepciójától a brüsszeli birodalom koncepciójáig. Azt ígérte: a Fidesz-KDNP képviselői meg fogják védeni az ország szabadságát Brüsszelben és Budapesten egyaránt. Megvédik például azt, hogy a magyarok szabadon dönthessenek a rezsiárakról, és ki fognak állni Brüsszelben a Magyarországnak járó fejlesztési forrásokért is, mert ami jár, az jár

Marek Kuczynski, a lengyel kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt politikusa arról beszélt, hogy az utóbbi években gyakran megtapasztalják a szoros magyar-lengyel barátság jelentőségét, hiszen összeköti a két népet a sorsközösség, a közös történelem, továbbá az, hogy hasonlóan látják a jelen politikai valóságot és Európa jövőjét. A nemzet szabadsága és az állam szuverenitása számukra érték. Azt mondta, országaik szuverenitását nemcsak keletről, hanem nyugatról is támadják. Hibrid háború folyik a lengyel határon a Kreml által támogatott fehérorosz rezsim miatt, de a veszélyek nemcsak keletről, hanem az unión belülről is származnak, mert egy szuperállami modellt próbálnak rájuk erőltetni – magyarázta.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint hatalmas szerencse, hogy a határt védő rendőrökön és katonákon múlt, hogy mi történik a déli határon, nem pedig Brüsszelen és a magyar baloldalon. Hangsúlyozta: továbbra is mindent megtesz Magyarország a kötelező letelepítési kvóták ellen, és a V4 fennállásának talán legnagyobb eredménye az volt szerinte, hogy meg tudták gátolni a kvóták bevezetését. Ha a visegrádi csoport nem lett volna egységes, a miniszterelnökei nem tartottak volna ki, akkor ma sok tíz- vagy százezer illegális migráns élhetne itt Közép-Európában – magyarázta.

Szijjártó Péternek nincs kétsége afelől, hogy „a baloldal lebontaná a kerítést és beengedné a migránsokat”, ezért 2022 egyik nagy tétje az lesz, hogy Magyarország magyar ország lesz-e, vagy bevándorlók országává válunk. Szijjártó Péter szerint Brüsszel és a magyar baloldal migrációs politikája egyértelműen a nemzetek és a kereszténység meghaladására, az európai népesség cseréjére és a Soros-terv végrehajtására irányul, ezért az elkövetkezendő időszakban is harcolni kell ellene, a jövő tavasz tétje egyértelmű.

Leadkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk