Lemondták a teljes urológiai ellátást Szegeden augusztusig

  • narancs.hu
  • 2022. július 26.

Belpol

Személyi feltételek hiánya miatt. 

„Személyi feltételek átmeneti hiánya miatt” lemondta a teljes urológiai ellátást a Szegedi Tudományegyetem, júlis 22-től augusztus elejéig – számolt be a Facebookon Kunetz Zsombor egészégügyi elemző. A lemondást előző este 18 órakor közölték a Nemzeti Népegészégügyi Központtal (NNK), így gyakorlatilag elérhetetlenné válik a környéken az urológiai onkológia műtéti ellátás is. 

Hozzátette, a hazai egészségügyi ellátás csúcsszervei az egyetemi centrumok, itt látják el azon betegeket, akiket máshol tudás-, infrastruktúra vagy eszközhiány nem tudnak ellátni. Itt vannak a tudomány, a kutatás és a képzés központjai is.  Az egyetemi centrumok humánerőforrás tekintetében pedig sokkal jobban ellátottak, mint bármely más kórház, hiszen miután a képzés és a posztgraduális képzés is itt van, orvos létszámuk nagyon sokszor adott, szakdolgozó tekintetében pedig, sokszor vonzóbb a nagyvárosi környezetben dolgozni, mint utazni. „És itt, ha egy picit is normális a menedzsment több pénz is van" – teszi hozzá. 

A klinika honlapja szerint 2 rezidens, egy szakorvos, egy tanársegéd, egy adjunktus, nulla főorvos, egy nyugalmazott egyetemi docens, egy emeritus professzor, két igazgatóhelyettes, egy igazgató dolgozik a kórházban. „A szakdolgozói létszám nincs feltüntetve a jobbágyok számát nem szokták ismertetni a nagyurak. Az állománytáblából úgy tűnik, hogy innen menekülnek a dolgozók" – fogalmaz. 

(Címlapképünk illusztráció). 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk