Lesújtó GDP-adatot számolt ki, nincs már posztján a statisztikai hivatal főosztályvezetője

  • narancs.hu
  • 2023. október 12.

Belpol

A KSH szerint a kettőnek nincs köze egymáshoz. 

Távozott a nemzeti számlák főosztályának vezetője a Központi Statisztikai Hivataltól. A 24.hu azt írja, ennek köze van a vártnál rosszabb makrogazdasági adatokhoz: a recesszió végét, negyedéves alapon már árnyalatnyi növekedést vizionáltak, ehhez képest hidegzuhanyként érkezett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlése: 2,3 százalék a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.

Egyes név nélkül nyilatkozó források szerint többekne is távoznia kellett a területről. Lesújtó GDP-adatot számolt – nincs már posztján a statisztikai hivatal egyik főosztályvezetője. A lap megkereste az érintettet, de nem kívánt nyilatkozni. Két korábbi munkatársa viszont azt mondta, nem volt előjele a váltásnak, nem készültek módszertani változásra vagy éppen átszervezésre. A főosztályvezető 27 éven át számította a bruttó hazai terméket, munkatársai szerint távol állt tőle a politika. 

„Természetesen nincs összefüggés az érintett főosztályvezető hivataltól való távozása és a 2023. II. negyedéves bruttó hazai termék (GDP) adatok alakulása között”

– nyilatkozta a KSH a portál megkeresésére. 

(Címlapképünkön a Központi Statisztikai Hivatal épülete)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk