Márki-Zay: "Magyar katonáknak nincs helyük egy kontrollvesztett zsarnok háborújában"

  • narancs.hu
  • 2022. február 25.

Belpol

A miniszterelnök-jelölt Facebook-posztban reagált a kormány azon vádjára, hogy az ellenzék magyar katonákat küldene Ukrajnába.

"A NATO-tag Magyarország igazodva katonai szövetségünk álláspontjához, nem küld csapatokat Ukrajnába. Magyar katonáknak nincs helyük egy kontrollvesztett zsarnok háborújában" - posztolta pénteken Márki-Zay Péter.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje posztjával valószínűleg arra a kormány által hivatalos információként e-mailekben szétküldött vádra reagált, amely szerint az ellenzék magyar katonákat küldene Ukrajnába.

A 444.hu emlékeztet, hogy a kormány valószínűleg Márki-Zaynak azt a Partizánnak, majd ATV-nek nyilatkozott kijelentését igyekezett felhasználni a hangulatkeltésre, amelyben Márki-Zay arról beszélt, hogy ha a NATO úgy döntene, akkor Magyarországnak szövetség tagjaként akár katonai segítséget is kellene nyújtania Ukrajnának.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk