Másodfokon is engedélyezték a mozdonyvezetők márciusi sztrájkját

Belpol

Mársius 10-től határozatlan idejű sztrájkot tarthatnak.

Döntött a Fővárosi Ítélőtábla és másodfokú végzésében helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát - közölte a Mozdonyvezetők Szakszervezete, majd felszólította a MÁV-START Zrt.-t, hogy haladéktalanul kezdjen érdemi tárgyalásokat a sztrájkkövetelés teljesítéséről.

"A Mozdonyvezetők Szakszervezete által meghirdetett sztrájk jogszerű, a végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, így az jogerős" - hangsúlyozzák. Ez azt jelenti, hogy megkezdhetik majd a március 10-én nulla órától meghirdetett határozatlan idejű sztrájkot  a személy- és áruszállításban.

Az Ítélőtábla megállapítása szerint az elsőfokú bíróság érdemben megalapozott döntést hozott amikor kimondta, hogy a március elejére tervezett munkabeszüntetés megfelel a sztrájk jogszerűségével szemben támasztott valamennyi törvényi feltételnek. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.