Megtiltotta a miniszter a tarvágást természetvédelmi területeken

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 16.

Belpol

Miután egy augusztus eleji, nagy felháborodást kiváltó kormányrendelet lazított a fakitermelés szabályain. 

Miniszteri utasításban pontosította a kormány a fakitermelés szabályain lazító, komoly tiltakozást kiváltó augusztus 4-i rendeletének végrehajtási szabályait - írja a Telex.

Nagy István agrárminiszter Facebook-posztjában ezt úgy vezette fel, hogy miniszteri utasításban cáfolják "a sajtóban megjelent hamis híreszteléseket." (Persze jó kérdés, hogy ha a kormányrendelet értelmezésén alapuló feltételezések hamisak voltak, akkor mi szükség van "pontosító" szabályokra.)

A miniszteri utasítás értelmében a fakitermelést könnyítő kormányrendeletet az állam tulajdonában álló erdőkben úgy kell végrehajtani, hogy természetvédelmi vagy Natura 2000-es rendeltetésű, őshonos fajokból álló erdőkben tarvágás nem végezhető.

Az utasítás kitér arra is, hogy a megnövekedett tűzifa-igényt elsősorban az akác kitermelésével kell teljesíteni, és hogy a kormányrendelet természetvédelmi szempontból lazább szabályait csak akkor lehet alkalmazni, ha máshogy nem lehetne kielégíteni a tűzifa-igényt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Rákóczi úti villamosok nyomában

A fővárosi polgármesterválasztásra készülődve idézzük fel kilenc évvel ezelőtti cikkünket, amelyben a Rákóczi úton, a Thököly úton, a Kossuth Lajos utcán és az Erzsébet hídon futó villamosokra emlékeztünk.