A Fudan-népszavazáson különbözött össze Baranyi Krisztina és a DK

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 16.

Belpol

A ferencvárosi polgármester folytatja a helyi népszavazás előkészítését, a főváros viszont kihátrált mögüle.

Továbbra is megkérdezné a kerületben élőket a Fudan Egyetem tervezett beruházásáról Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere - írja a Népszava. A kérdést már meg is fogalmazták és augusztus végéig beadhatják a helyi választási bizottságnak.

Miután az Alkotmánybíróság májusban elkaszálta Karácsony Gergely Fudan-ügyben elindított országos népszavazási kezdeményezését, Baranyi szerint az volt az elképzelés, hogy egyszerre fut majd a fővárosi és a kerületi szintű helyi népszavazási kezdeményezés a Fudanról. A főváros azonban időközben kihátrált Baranyi mögül, már nem akarnak budapesti népszavazást a kínai egyetemről.

A független kerületi polgármester szerint ennek az a legvalószínűbb oka, hogy "a Fővárosi Közgyűlésen sem menne át a kezdeményezés, mivel a Demokratikus Koalíció nem támogatná."

A DK közleményben reagált Baranyi állítására. Azt írták,  "a kormánynak arra sincs pénze, hogy befűtse az iskolákat, nemhogy Fudan Egyetemet építsen. Nem lesz Fudan Egyetem, ez az ügy csak arra jó, hogy feszültséget szítson az ellenzéken belül. Lesznek viszont megszorítások, lesz hétszeres gázár és lesz orbáni infláció. Ezekkel kellene foglalkozni. Biztosak vagyunk abban, hogy a IX. kerületben élőket is jobban érdeklik a megélhetési gondok, mint a polgármester asszony véleménye a DK-ról."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk