Mészáros gyerekeinek cége tervezheti a Semmelweis Egyetem science parkját

  • narancs.hu
  • 2022. január 4.

Belpol

2,2 milliárdért.

Kedden jelent meg a hirdetmény az EU-s közbeszerzési értesítőben, hogy Mészáros-gyerekek Fejér-B.Á.L. Zrt.-jének tulajdonában álló Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. és a Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. duója nyerte a Józsefvárosban megvalósítandó egyetemi biotechnológiai science park tervezési munkáit.

A hvg.hu emlékeztet, hogy a Fejér Tervező Mészáros Lőrinc gyerekei, Beatrix, Ágnes és ifjabb Lőrinc közös cége, a tendernek pedig nem is voltak más indulói, mint az azt elnyerő cégpáros.

A science park - azaz az új tudományos központ, amely az úgynevezett 145-ös tömbben lesz majd - projektje régóta húzódik, és közben drágult: eredetileg 1,8 milliárd forintra becsülték a tervezési csomag árát, de a két cég végül 2,2 milliárdért csinálhatja meg. A szerződést tavaly december 21-én írták alá az egyetemmel.

 VIII. kerületben a Kőris u. 7, a Kőris u. 11., a Kálvária u. 18., a Kálvária u. 20., a Kálvária u. 22., a Dugonics u. 14., és a Dugonics u. 16. szám alatti épületeknél zajló munka átalakításokkal, bővítésekkel és új épületk felhúzásával is jár majd.

A hivatalos nevén  Egészségipari és Biotechnológiai Science Park része lesz

  • egy Innovációs Központ és Inkubátorház 5550 négyzetméteren,
  • egy úgynevezett IMedTech központ 7320 négyzetméteren,
  • és egyetemi kutatás-fejlesztési egységek összesen 16 100 négyzetméteren, valamint különböző ipari kutatás-fejlesztési egységek összesen 9300 négyzetméteren. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk