Idén is Tasnádi László, volt III/II-es operatív tiszt cége ellenőrzi a Volánbusz utasainak jegyeit

  • narancs.hu
  • 2022. január 4.

Belpol

Nem indult más a közbeszerzésen.

Idén is az ESG Holding Zrt. ellenőrzi a Volánbusz járatain az utasok jegyeit és bérleteit, miután a cég egyedüli indulóként megnyerte az állami busztársaság közbeszerzését 1,7 milliárd forintos ajánlattal - vette észre a 444.hu a Közbeszerzési Értesítőben. Ahogy a lap megjegyzi, az ESG Holding tulajdonosa a BLK Corporation Kft.-én keresztül Tasnádi László, volt III/II-es operatív tiszt, Pintér Sándor belügyminiszter egykori rendészeti államtitkára.

Mint írják, nem ez az első eset, hogy az ESG úgy nyeri meg a Volánbusz tenderét, hogy nincs vetélytársa. Tavaly szintén 1,7 milliárd forintos ajánlattal nyert a cég, 2020-ban pedig arról írt a G7, hogy óránként 15 ezerért ellenőrzi a jegyeket a Volánbuszon a volt rendészeti államtitkár cége.

Az ESG-nek 2019-ben 2,1 milliárd forint bevétele volt, 2020-ban pedig már 4,4 milliárd forint volt a forgalma és 342 millió forintos profittal számolhattak.

A Volánbusz oldala szerint a "jegy- és bérletellenőrzési tevékenységének üzemeltetését, valamint a kiszabástól számított 120 napon belüli pótdíjak kezelését országosan a Volánbusz Zrt. szerződéses partnere az ESG HOLDING Zrt. látja el".

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk