Nagyon bizarr – Luxushotelnek építenek mélygarázst a Pilvax közben?

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2017. február 22.

Belpol

Dokumentumok bizonyítják, hogy a belvárosi önkormányzat évek óta tervez mélygarázst a történelmi Pilvax köz alá. A lakók kiakadtak.

A friss Magyar Narancsban egy nagyon bizarr önkormányzati tervet mutatunk be egyenesen a Belvárosból. Két jegyzőkönyvet is idézünk – egyet a mostani jegyző, egy másikat a korábbi alpolgármester szavaival –, amelyben egyértelműen megfogalmazódik a kerületi szándék: 28-29 fős garázst építeni a Pilvax köz alá.

false

 

Fotó: Németh Dániel

 

Az egyik Pilvax közi társasház lakógyűlésére Selley Zoltán belvárosi jegyző is elment nemrég, ahol a dokumentum szerint azt mondta: a „Pilvax köz alatt egy körülbelül 28-29 férőhelyes parkolót szeretnének kialakítani”. A jegyző még azzal is biztatott, hogy ha megépül a mélygarázs, akkor majd „emelkedik az ingatlanok értéke”.

Amikor felvetődött, hogy mégis kié lenne a parkoló, és például ők, mármint a lakók kapnak-e majd belőle, a jegyző kitérő választ adott. Az mégis világos volt, hogy nem rájuk gondoltak a parkolók leendő várományosait illetően. Az önkormányzat ugyanis az üzemeltetést kiadná vállalkozónak, akit nem írtak pontosabban körbe a lakógyűlésen, az azonban elhangzott, hogy egy „szállodaipari érdekeltséghez” kerülne a parkoló.

Csütörtökön megjelenő cikkünkből kiderül, hogy értelemszerűen a Párizsi udvarban épülő luxushotel lehetne a leglogikusabb haszonélvező – de a friss Narancsban arról is olvashat, mit reagált a kerületi önkormányzat érdeklődésünkre, illetve hogy a Pilvax közhöz közel eső Gerlóczy kávézó milyen tortúráknak van kitéve évek óta, és kiderül az is, kik fenik a fogukat a patinás étteremre.

Figyelmébe ajánljuk