Népszavazás vethet véget az éjszakai bulizásnak a bulinegyedben

  • MTI/narancs.hu
  • 2017. október 4.

Belpol

Az önkormányzat helyi referendumot kezdeményez, bár az időpont és a pontos kérdés még nem ismert.

Helyi népszavazást kezdeményez a belső-erzsébetvárosi szórakozóhelyek éjszakai nyitvatartásáról a VII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete, amely erről keddi rendkívüli ülésén határozott.

A testület 12 igen szavazattal, 4 nem ellenében döntött arról, hogy legyen helyi népszavazás az Erzsébet körút, a Király utca, a Károly körút és a Rákóczi út által határolt területen működő vendéglátóipari egységek éjszakai nyitvatartása ügyében.

Nem támogatták viszont azokat a javaslatokat, amelyek kapásból szigorították volna az üzletek éjszakai nyitvatartásának rendjét.

A belső-erzsébetvárosi bulinegyed

A belső-erzsébetvárosi bulinegyed

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Vattamány Zsolt polgármester azt mondta: a probléma valós, Belső-Erzsébetváros Közép-Európa egyik legkedveltebb turisztikai központja. Ez előnyökkel és rendkívüli hátrányokkal is jár.

Közölte: népszavazást kezdeményeznek az ügyben, mert szeretnék megtudni, hogy mit mondanak az erzsébetvárosiak ebben a kérdésben, és a véleményüknek megfelelően járnak majd el.

Hogy pontosan mi lesz a kérdés, az nem derült ki egyértelműen, de valószínűleg a szórakózóhelyeknek éjfélkor kellene bezárniuk, ha a lakosok így döntenek.

A hvg.hu tudósítása szerint a jegyző azt mondta, még a 2018-as választások előtt megtartható a népszavazás.

A testületi ülésen szép számban megjelentek a szigorítás ellenzői és támogatói is. A heves vita egy pontján Benedek Zsolt fideszes képviselő kijelentette: „Nincs több fekve hányás.”

Figyelmébe ajánljuk