Novák Katalin új NATO-nagykövetet nevezett ki

  • narancs.hu
  • 2023. február 16.

Belpol

A brüsszeli képviselet vezetésére egy korábbi helyettes államtitkár kapott megbízást. 

Novák Katalin köztársasági elnök Balogh István rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet bízta meg a brüsszeli NATO-képviselet vezetésével – írja a 24.hu az államfő Magyar Közlönyben megjelent határozatai alapján. Balogh István korábban a külügyi tárca biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára, politikai igazgatója volt.

Az államfő összesen három diplomatát nevezett ki. Magyar József Zoltánt belgrádi nagykövetnek nevezte ki Novák Katalin. Ő korábban helyettes államtitkárként felet az európai kapcsolatokért a külügyben, de volt zágrábi nagykövet is.

A külképviseletekről és a tartós külszolgálatról szóló törvény alapján a köztársasági elnök rendkívüli követi és meghatalmazott miniszteri rangot adományozott Benkő Péter Lászlónak, aki két éve az Európai Unió melletti Állandó Képviselet mezőgazdasági tanácsosaként kapta meg a Magyar Vidékért Díjat.

Novák Katalin minden diplomata esetében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előterjesztése alapján döntött.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk