Új nagykövetet küldenek a NATO brüsszeli központjába és Belgrádba

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 27.

Külpol

Két korábbi helyettes államtitkárt neveznek ki a posztokra. 

Balogh István korábbi helyettes államtitkár Magyarország NATO-nagykövete lesz Brüsszelben, amíg Magyar József másik volt helyettes államtitkár Belgrádban tölt be nagyköveti megbízást – értesült a hvg.hu. Az Országgyűlés külügyi bizottsága a két nagykövetjelöltet kedden hallgatja meg zárt ülésen. 

A 38 éves Balogh István a NATO brüsszeli központjában vezeti majd Magyarország állandó képviseletét. 2014 óta dolgozott a külügyminisztériumban, 2018-ban biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkárrá és politikai igazgatóvá nevezték ki. 

Az 55 éves Magyar József 2020-től 2022-ig volt európai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, korábban szerb, macedón és horvát referens volt, többször dolgozott a zágrábi nagykövetségen, és volt horvátországi nagykövet is. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk