Online újságot indít Magyar Péter testvére

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 26.

Belpol

De állítása szerint a Tisza Párttól függetlenül működnek majd.

Magyar Péter testvére egy olyan online újság alapításán dolgozik, amely már októberben beléphet a magyar médiapiacra – írja a 24.hu. Az értesülést Magyar Márton, a Tisza Párt elnökének testvére is megerősítette.

A lap úgy tudja, az újság írott, videós és podcast formátumban is közöl majd tartalmakat, és Kontroll TV néven fut a szervezési időszakban. A végleges nevet Magyar Márton egyelőre nem kívánta nyilvánosságra hozni,

állítása szerint azonban a Tisza Párttól függetlenül működnek majd.

Az alapító, aki korábban a Hír TV szerkesztő-riportereként is dolgozott, azt mondta, célja elkerülni, hogy a finanszírozói érdekek megjelenjenek az újságban. Ennek érdekében számos tehetős vállalkozót megkeresett, hogy kisebb összegekkel támogassák a projektet. Elképzelése szerint így, ha valaki mégis megpróbál beleszólni abba, hogy mi jelenjen meg a cikkekben, anélkül lehet majd nemet mondani, hogy a működés veszélybe kerüljön.

A Media1 még nyár elején számolt be arról, hogy Magyar Márton a Tisza Párt zászlóbontását követően jó ideig egyszerre volt testvére kampánystábjának a tagja és a Mészáros Lőrinchez több szálon köthető Indamedia munkavállalója. Az Economx hírportált és az Indexet is működtető médiavállalat április végén még azt írta a portálnak, hogy „az említett újságíró továbbra is az Indamedia munkatársa, akit megvédve az esetleges támadásoktól, az eddigiektől eltérő feladatkörben foglalkoztatunk”, júliusban viszont már megszűnt a jogviszonya a céggel. Egyúttal az is kiderült, hogy a Jobbik–Konzervatívokkal is volt szerződése az újságírónak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk