A nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint soha nem jártak Magyarországon a Libanonban felrobbant csipogók

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 26.

Belpol

A Magyarországon és Bulgáriában bejegyzett cégek csak közvetítő szerepet töltöttek be.

Sas Zoltán, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke Facebook-posztban osztotta meg a Libanonban felrobban csipogók magyar szála miatt összehívott nemzetbiztonsági bizottság ülésen elhangzottakból a nyilvánossággal is megosztható információkat – vette észre a hvg.hu.

Mint írja, „konkrét információkat kapott” a Libanonban szeptember 17-én és 18-án felrobbant személyi hívókkal kapcsolatos ügyben a polgári titkosszolgálatoktól. Bejegyzése szerint a csipogók gyártása, beszerzése, értékesítése mögött egy több céget is tartalmazó hálózat állt,

az eszközöket nem Magyarországon gyártották, és soha nem is jártak hazánkban.

Bár a csipogók értékesítésében Magyarországon és Bulgáriában bejegyzett cégek működtek közre, ezek a kizárólag közvetítő szerepet töltöttek be, feltehetően azért, hogy leplezzék a valódi eredetet. A csipogók feltehetőleg a Tajvan–Hongkong–Libanon útvonalon jutottak el a felhasználókhoz.

Sas Zoltán közölte: a nemzetbiztonsági bizottságon kapott információk alapján Magyarországnak és a magyar titkosszolgálatnak nem volt köze az eseményekhez. Az üggyel kapcsolatban az Alkotmányvédelmi Hivatal további vizsgálatokat folytat a társszerveivel és a nemzetközi partnereivel közösen. A bizottság elnöke hozzátette: „Nem merültek fel olyan kockázati tényezők, amelyek alapján emelni kellene Magyarország terrorfenyegetettségi szintjét.”

A Libanonban felrobban eszközökkel és az összehangolt támadás utóhatásaival ebben a cikkünkben fogllakozunk bővebben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk