Aláírásgyűjtés indul a Hatvan melletti zenélő út ellen

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 26.

Belpol

Lőrinci független képviselője szerint több lakossági bejelentés érkezett a zavaró zajhatás (Ismerős Arcok: Nélküled) miatt.

A 21-es számú főúton, a Hatvan és Lőrinci közötti szakaszon nemrégiben kialakított zenélő út megszüntetése érdekében aláírásgyűjtésbe kezd pénteken Petrik Zsolt frissen megválasztott helyi (Lőrinci) független képviselő – írja a hvg.hu a politikus Reels-videója alapján.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, július óta az Ismerős Arcok Nélküled című slágerét játssza Magyarország harmadik zenélő útja. A pénteken induló aláírásgyűjtés felhívása szerint azonban a kialakított zenélő út a zajhatás miatt erősen zavarja a környék lakóit. A petícióban Zagyvaszántó, Lőrinci, Selyp, Heréd, Nagygombos, Kisgombos településeket és a Mátravidéki Erőmű területét érintő zajról írnak.

Állítólag több lakossági bejelentés érkezett a képviselőhöz a zenélő út zavaró zajhatása, és egyéb, a környezetre gyakorolt káros hatásai miatt.

A petíció szerint emellett közlekedésbiztonsági problémák is felmerülhetnek a kialakított zenélő úttal kapcsolatban, mivel a magyar nyelvet nem ismerő sofőrök a táblát nem tudják értelmezni, így pedig a zenélő útszakaszra hajtva megijedhetnek, ami akár veszélyhelyzetet is előidézhet. A petícióval azt szeretnék elérni, hogy a zenélő utat szüntessék meg, vagy a 21-es számú főút érintett szakaszának mindkét oldalára építsenek zajvédő falat.

https://www.youtube.com/watch?v=rDBifG01grw&t=30s

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk