Orbán Matteo Salvinivel is találkozott Rómában

  • narancs.hu
  • 2022. április 21.

Belpol

Orbán Ferenc pápánál járt és ha már úgyis Rómában volt, régi barátját is meglátogatta.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Orbán Viktor csütörtökön találkozott Ferenc pápával.

A kormányfő - akinek a választások utáni első hivatalos útja Rómába vezetett - elmondta: "nagy magyar tradíciót folytatott" azzal, hogy választási győzelmüket követően a Szentatya meghívását fogadta el elsőként.

Kiemelte: ennek különös jelentőséget ad a háború, hiszen a Szentatya közismert arról, hogy a béke érdekében mozgósítja befolyását és Magyarország is azt az álláspontot képviseli, hogy minél hamarabb béke legyen.

Orbán Viktor kérdésre válaszolta közölte: a találkozón hivatalosan is meghívta Ferenc pápát egy magyarországi látogatásra a következő év során, amire - mint mondta - "bíztatóan pozitív választ" kapott.

Orbán azonban nemcsak Ferenc pápával találkozott: ha már Rómában volt, meglátogatta régi barátját, Matteo Salvinit is, az olasz Liga párt vezetőjét. A találkozóra a Római Magyar Akadémián került sor.

Olasz lapok a Ligára hivatkozva azt írták, a tárgyalás középpontjában Olaszország és Magyarország nemzetközi helyzete és kapcsolatai állnak, különös tekintettel a gazdaságra és a beruházásokra, írja a 444.hu.

Orb?n Viktor R?m?ban

 
Salvini és Orbán Rómában
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

Mint megjegyzik, Salvini számára ez egy alkalom arra is, hogy személyesen gratuláljon Orbán Viktornak a választási győzelméhez és „kifejezze a római és a budapesti kormányzat közötti barátság és együttműködés érzéseit”.

Orb?n Viktor R?m?ban

 
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk