Eduline: Rábólintott a Corvinus szenátusa az egyetem belső átalakítására

  • narancs.hu
  • 2022. április 21.

Belpol

Tizenöt igen, hat nem és négy tartózkodás mellett született döntés a keddi szenátusi ülésen.

A Budapesti Corvinus Egyetem vezetése megszavazta azt a tervet, amely alapján az egyetem intézményeit gyakorlatilag darabjaira szednék, majd újra összeraknák. A keddi szenátusi ülésen született döntést követően már keresik az új intézetvezetőket – olvasható az Eduline.hu-n.

A 2019 óta alapítványi fenntartásban működő egyetem három – társadalom-, gazdálkodás- és közgazdaságtudományi – karát már 2020 elején megszüntették, ezek szerepét az intézetek vették át. Az egyetem teljes oktatási és kutatási szervezetét érintő átalakítást múlt héten jelentették be, amiről egy rövid prezentációban tájékoztatták a munkatársakat. A szenátus most ezeket a terveket véleményezte.

A Corvinuson jelenleg tizenegy intézet működik, ezeket alakítanák most át. Az új rendszerben is ugyanennyi maradna, de a mostani egységeket nagyjából tudományterületek mentén szednék szét egyenlő méretű, körülbelül ötvenfős intézményekre. Így például a korábban külön karként működő közgazdaságtudományi területet egy intézetbe vonnák össze, a pénzügyet és a számvitelt azonban két intézetre bontanák.

Az Eduline beszámolója szerint a Corvinus oldalán közzétett tájékoztató arra is kitér, hogy a keddi szenátusi ülésen ugyan volt vita, de ezek elsősorban az átalakítás időzítéséről és a kollégák változásokban való bevonódásáról szóltak. Az egyetem állítása szerint az új struktúra nem lesz bebetonozva, az átalakításnak szerintük éppen az a célja, hogy ha kell, bármikor módosítani lehessen rajta, emellett pedig a koncepció csak az átalakítás főbb kereteit, irányait határozza meg, a struktúrát az új intézményvezetőkkel együtt véglegesítik majd.

A jelenlegi tizenegy intézet vezetőjének megbízása júniusban lejár, az újonnan létrejövő intézetek vezetőinek pozíciójára pedig már ki is írták a pályázatot.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk