Orbán nélkül érkezett meg Katarba a magyar honvédség repülője

  • narancs.hu
  • 2022. december 13.

Belpol

Később két OTP-s magánkép is elindult a vb helyszínére.

A nyilvános repüléskövető oldalak adatai szerint kedden délelőtt landolt a dohai repülőtéren a magyar honvédség Falcon 7x típusú repülőgépe – írja a 24.hu.

Bár a korábbi bejelentések szerint Orbán Viktor utazása is kedden esedékes Dohába, hogy a helyszínen nézze meg a katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőit, a bronzmérkőzést és a döntőt, a gép fedélzetén ezúttal nem utazhatott a kormányfő, mivel a hajnali kecskeméti induláskor még Budapesten tartózkodott. A miniszterelnök kedden reggel egy misén vett részt, ahol egyébként a Telex próbálta – másodszor – szóra bírni.

A Flightradar adatai szerint a magyar kormánygépet két magánrepülő is követte Dohába, amelyek az OTP érdekeltségébe tartoznak. Reggel 9 óra után negyedórás eltéréssel mindkét repülő Doha útiránnyal szállt fel Budapestről. A két gép egyébként hétfőn érkezett vissza Üzbegisztánból, ahol az OTP az ország ötödik legnagyobb bankját készül megvásárolni. Az erről szóló szerződést hétfőn már alá is írták. 

A 24.hu megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán Viktor melyik géppel utazott, illetve miért repült korábban Dohába az állami repülőgép, de egyelőre nem kaptak választ.

Kedden délelőtt egyébként a Mészáros Lőrinc által is gyakran használt Bombardier luxusgép is Katar felé indult.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk