Telex: Maruzsa Zoltán pénteken iskolaigazgatókkal konzultál

  • narancs.hu
  • 2022. december 13.

Belpol

A szakszervezetek képviselőit is meghívták, felszólalásra azonban nem lesz lehetőségük.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár december 16-a pénteken 10:00-kor iskolaigazgatókkal fog konzultálni – írja saját információira hivatkozva a Telex.

A lap úgy tudja, a konzultációra a tankerületi igazgatók hívták meg az intézményvezetőket, de a tervek szerint több pedagógus is részt vesz majd asz egyeztetésen. Az azonban egyelőre nem világos, hogy a kiválasztott tanárokat ki és mi alapján hívta meg az eseményre. A pedagógus szakszervezetek levelet is kaptak Maruzsa Zoltántól, az intézményvezetőket viszont úgy tudni, csak telefonon értesítette a tankerület. A Telex birtokába jutott levélből kiderül, hogy

az érdekvédelmi szervezetekből egy ember vehet részt a konzultáción, a tagoknak azonban nem lesz lehetőségük megszólalni a találkozón.

„Mivel a rendezvény programja kötött, a felszólalás lehetőségét ezen a fórumon nem tudjuk biztosítani. A szakszervezetekkel a további egyeztetésre a következő sztrájktárgyaláson természetesen lesz mód” – olvasható Maruzsa levelében. Az eseményt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartják, de egyelőre a résztvevők sem tudják, hogy miről lesz szó az egyeztetésen.

A kormány egyébként kedden jelentette be, hogy megállapodott az Európai Unióval, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azt ígérte, amint megérkezik az uniós pénz, megemelik a pedagógusok bérét - jóllehet ezt költségvetési forrásként kéne biztosítani.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk