Üzbég bankot vásárol az OTP

  • narancs.hu
  • 2022. december 12.

Belpol

Az OTP Csoport jelenleg 11 európai országban van jelen. 

Üzbegisztánban terjeszkedik az OTP Bank Az OTP Bank megvásárolja az Ipoteka Bankot, amely Üzbegisztán ötödik legnagyobb bankja – írja közleményében a társaság. 

A dokumentumot az OTP Bank részéről Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és Wolf László vezérigazgató-helyettes, míg az Üzbég Köztársaság Pénzügyminisztériuma képviseletében Timur Ishmetov pénzügyminiszter, valamint az Üzbég Köztársaság nevében Jamshid Khodjaev miniszterelnök-helyettes, befektetési és külkereskedelmi miniszter írta alá Taskentben.

„Nagy lehetőségnek tartjuk részvételünket az üzbég bankrendszer privatizációjában. Célunk, hogy hosszútávon az OTP Csoport az üzbég bankpiac meghatározó szereplője legyen. Az Üzbegisztánban megkezdett reformok remek alkalmat kínálnak arra, hogy egy új fejezetet nyissunk az OTP Bank történetében" – nyilatkozta az aláírást követően Csányi Sándor elnök-vezérigazgató. 

Üzbegisztánban a pénzügyi szektor fejlődésével jelentős tér nyílik az OTP Csoport számára a további növekedésre. A vállalat jelenleg 11 európai országban van jelen, amely az akvizíciók során rendkívüli értéket jelentő tapasztalatokra tett szert, írják a közleményben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk