A Tanítanék Mozgalom akciója miatt büntette meg az LMP frakcióját Kövér László

  • narancs.hu
  • 2022. december 13.

Belpol

Fél évig nem vihetnek vendéget a Parlamentbe.

Kövér László kedden fél évre megvonta az LMP frakció minden beléptetési jogát a parlamentbe, mert a párt múlt hétfőn beengedte a Tanítanék Mozgalom aktivitástáit a karzatra – írja a 444. A mozgalom tanárai és diákjai előbb kilenc követelésüket mutatták meg, majd az ülésnek hátat fordítva fekete pólóikon a „tanítanék” szót formázták meg. Latorcai János ezek után „rendzavarásra” hivatkozva megszakította az ülést.

A büntetéssel kapcsolatban a párt közleményében úgy fogalmazott, „a Fidesz az elmúlt hónapokban sokadszorra bizonyította, hogy nem megoldani akarja az ország legsúlyosabb problémáit, hanem egyszerűen eltagadni.

Mindent megtesznek, amire lehetőségük van, hogy elhallgassák a pedagógusok kiábrándító helyzetét, és az ebből következő tiltakozásokat”.

Hozzátették, Kövér László hozhat bármilyen döntést, ők nem fognak változtatni azon álláspontjukon, miszerint, „ha valaminek van helye a magyar parlament falai között, az az, hogy minden eszközzel felhívjuk a figyelmet és mindenkinek lehetővé tegyük, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon ma a pedagógusok súlyos jogfosztottságban, kivéreztetett egzisztenciális helyzetben kénytelenek tanítani egy korszerűtlen alaptanterv alapján”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk