Már tényleg csak azoknak a szavazataira hajtanak, akik juszt sem akarnak gondolkodni soha az életben

  • narancs.hu
  • 2018. március 10.

Belpol

Orbán, az együgyű: Lázár János bécsi videója pontos képet rajzol az ottani állapotokról...

Orbán Viktor pénteken felavatta a 8-as út várpalotai elkerülő szakaszát, a leendő M8-M4 autópályák majdani részét.

Cser-Palkovics András, Kontrát Károly, Orbán Viktor, Campanari-Talabér Márta, Porga Gyula

Cser-Palkovics András, Kontrát Károly, Orbán Viktor, Campanari-Talabér Márta, Porga Gyula

Fotó: MTI

A miniszterelnök, mint anno az igyekvő Schamsula odasietett szalagot átvágni, s egy füst alatt elhatolt a Várpalota tévébe is, ahol olyan kampányinterjút adott, hogy a fal (vagy inkább a kerítés) adja a másikat...

Hírcentrum Várpalota

A 8-as számú főút elkerülő szakaszának hivatalos átadása után a Hírcentrum Televízió vendége volt Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő szerint ugyanaz lesz a tétje Magyarországon a választásnak, mint minden európai országban az elmúlt 1-2 évben, vagyis hogy az egész európai politika és jövő a migránsokról meg a bevándorlásról szól.

Orbán szerint a német, osztrák, olasz és cseh választásokon is az emberek arra keresték a választ, el tudják-e kerülni, hogy bevándorlóországgá váljanak, illetve melyek a migránsokat támogató és az őket távol tartani akaró pártok.

Magyarországon a miniszterelnök szerint a helyzet meglehetősen egyszerű, mert egyedül a kormányzó pártok azok, amelyek az elejétől fogva egyértelműen a bevándorlás ellen voltak, míg a többi szereplő személyében és pártként is akadályozta ezt a munkát.

A biztonságról már sok szó esett a kormányfő szerint, látható, mi a helyzet Nyugat-Európa nagyvárosaiban és Lázár János bécsi videója is egy pontos képet rajzolt az ottani állapotokról.

Fontos körülmény: Orbán Viktor lényegében leokézta Lázár János bécsi attrakcióját.

De nem érte be ennyivel:

Orbán Viktor szerint amiben még változhat a kampány hátralévő időszaka – és ebben maga is aktív szerepet akar vállalni (!) – az az, hogy beszélni kell végre a pénzről. Arról, hogy egy migránsra az uniós előírások szerint kilenc millió forintot kell elkölteni, s el is kell őket helyezni.

Ez nem igaz. És innen már csak a monománia dől.

"Hogyha bevándorlóországgá teszik Magyarországot a brüsszeli döntésekkel, akkor bevándorlóországgá kell átépíteni magunkat".

"Ha most nem figyelünk oda és elhibázzuk", akkor a gazdasági teljesítményt nem a magyar emberekre, hanem a betelepítendőkre kell majd költeni.

Majd megismételve az útátadásnál mondottakat azt hajtogatta, hogy "A migránskvóta-rendszer agyonnyomja Magyarországot és akkor útépítések meg nyugdíjemelés helyett migrációra kell költeni a pénzt."

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk