Rogán Antal árnyékemberére bukkantunk a belvárosi ingatlanmutyik mögött

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2019. március 21.

Belpol

Két friss ingatlanügy mögött is felsejlik Rogán Antal titokzatos bizalmasának, Kertész Balázsnak az alakja az V. kerületben. Miközben a Belvárosban Kertész ma is meghatározó szereplő, épp az ő családi körénél landolnak önkormányzati ingatlanok. És feltűnik: Leisztinger Tamás. Ízelítő a friss Magyar Narancsból.

A Duó Consulting egy igencsak rejtélyes cég. Hiába kerestük heteken át, sehol nem találtuk meg, illetve bármilyen aktivitásra utaló nyomot a bezárt ajtókon: sem postaláda, sem felirat, csak a korhadó kapuk és az omladozó vakolat.

Pedig a cég fontos szerepet játszott a belvárosi önkormányzatok értékesítésében, könnyedén hozzájutott értékes ingatlanrészekhez. Olyanokhoz, amelyeket aztán akár aranyáron lehet értékesíteni.

Trükkös módszerek

Mint arról az elmúlt hetekben több cikkben is beszámoltunk, egészen különös gyakorlat alakult ki az V. kerületi önkormányzat ingatlanértékesítési gyakorlatában az elmúlt években – ezt még hetekkel ezelőtt tárta fel lapunk. A dolog lényege, hogy 2015 nyarától adott a lehetőség a Belvárosban, hogy egy önkormányzati ingatlan bérlője a neki jogszerűen járó elővásárlási jogot (és nem mellékesen a 30 százaléknyi kedvezményre való jogosultságot) csak úgy átruházza valakire, mondjuk egy ingatlanos cégre, vagy másra, akár magánszemélyre is. Azaz úgy kaphat valaki ma is kedvezményt az amúgy sem magasra vert árakból az V. kerületben, hogy egy percig nem bérelte az adott ingatlant.

Persze nem nehéz ebben a procedúrában olyan kiskaput látni, amely arra szolgál, hogy különböző cégeken, ne adj’ isten strómanokon át aprópénzért (200 ezer forint körüli négyzetméteráron) kicsipegesség a „beavatottak” a belvárosi ingatlanvagyon értékes darabjait.

Kertész Balázs (szemüvegben)

Kertész Balázs (szemüvegben)

Fotó: facebook

 

Hasonló módszereket követett a Duó is, 2008-ban bérbe vett egy 24 négyzetméteres helyiséget, majd újabb ingatlanrészeket szerzett egy, a Gerlóczy és a Vitkovics utca közötti házban. Azt ígérte, üzletet nyit, kereskedelmi tevékenységet fog folytatni. Ám ennek semmi nyoma. Viszont így jogot formálhatott különféle kedvezményekre.

false

 

Az árnyékember

De ki áll a Duó mögött? Ki bérel érzékelhető tevékenység nélkül önkormányzati ingatlant, hogy aztán a piaci ár töredékéért megvehesse azt?

A cégadatok szerint a Duó Consulting 2018 őszén került a Polimetikus Ingatlanhasznosító Zrt. tulajdonába – és ez utóbbi cégtől már csak egy lépés Kertész Balázs. Ő Rogán Antal miniszter, volt belvárosi polgármester titokzatos ügyvédje, sötét ügyek ismerője és kezelője. (Arról, hogy ki ő, és mi köze van Budapest egyik legértékesebb luxusvillájához, itt olvashat.)

Budapest egyik legszebb luxusvillájába költözött Rogán Antal titokzatos bizalmasa

Kertész Balázs új céget is alapított. Hosszú cikkben foglalkozunk a csütörtökön megjelenő Magyar Narancs ban Rogán Antal titokzatos bizalmasaként megismert Kertész Balázs legfrissebb ügyeivel. Például azzal, hogy Kertész új céget alapított nyáron, de főleg azzal, hogy kétévnyi felújítás után, úgy tűnik, az ügyvéd valóban beköltözött egy gellérthegyi luxusvillába.

A friss Magyar Narancsban annak jártunk utána, hogy milyen szerepe van Kertésznek a legújabb belvárosi ingatlanügyekben, milyen módszereket alkalmaznak a hozzá közel álló személyek, és mit keres a történetben a baloldaliként elkönyvelt milliárdos, Leisztinger Tamás.

Ne lefedje el megvenni a Magyar Narancsot! Nemcsak a kiváló cikkekért, a minőségi tartalomért, hanem azért is, mert ezzel az oknyomozó újságírást is támogatja. Elő is fizethet rá itt.

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Dario G

  • narancs.hu

Nemcsak a producer ment el, hanem egy szelet az 1990-es évekből is.