Telefon a Fidesz-irodából: tessék oltakozni!

  • narancs.hu
  • 2021. március 24.

Belpol

Akinek megvan a neve, száma a Fidesznél,  azt most arra kérik, regisztráljon a vakcinaonfó oldalon.

A Fidesz budapesti, I. kerületi irodájából hívták fel Váradi Lászlót, V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester férjét azzal a kéréssel, hogy regisztráljon a vakcinainfó oldalon az oltásra. Azzal, hogy a védőoltás fontos, Váradi László is egyetért, de azt nem értette, honnan volt meg az ő neve és elérhetősége a pártirodán  – írta a Facebookon az érintett. Egy korábbi önkormányzati képviselő volt a telefonáló, aki – Váradi szerint – zavarba jött az adatok eredetét firtató kérdéseitől, mert a hívott azt mondta, kizártnak tartja, hogy bármikor is ellátta volna kézjegyével a párt valamelyik aláíróívét. Ezt a hívó sem tartotta valószínűnek.

A 24.hu írása szerint nem Váradi László volt az egyetlen, aki ilyen hívást kapott, más budapestiek és vidékiek is beszámoltak arról, hogy az ottani Fidesz-irodából vagy az önkormányzattól hívták őket a kéréssel, regisztráljanak a koronavírus elleni védőoltásra. Bárhonnan is van ez az adatbázis, nincs köze a vakcinainfo.gov.hu-n szereplő adatokhoz, mert

sok esetben olyan embert hívtak így telefonon, aki már regisztrált, és olyat is, aki már megkapta az oltást. 

 

 

A 24.hu kérdésére a Fidesz sajtóosztálya azt válaszolta, „a járvány legyőzése csak az oltással lehetséges. A Fidesz ezért telefonon is arra biztat mindenkit – aki hozzájárult a kapcsolattartáshoz –, hogy regisztráljon és oltakozzon”.

Figyelmébe ajánljuk