Uniós pénzből újították fel a kunszentmártoni szabadstrandot, de tilos fürödni

  • narancs.hu
  • 2021.07.23 15:05

Belpol

Valahogy a strand a természetes fürdők listáján sem szerepel.

A kunszentmártoni strandnak nevezett helyre elvileg elköltöttek (alsó hangon) 56 millió forintot , majd azt át is adta a kunszentmártoni polgármester, csak az a baj, hogy épp tilos fürödni, ahogy azt ott tábla is jelzi – írja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

A város 305 millió forintot nyert turisztikai fejlesztésre uniós forrásból, ennek egyik eleme volt, hogy szabadstrandot alakítanak ki a Körös-parton.

A képviselő beszélt a helyiekkel, ők arról számoltak be, hogy történtek földmunkák a strandon, azonban a leterített homokot elvitte az ár.  A Hadházy által közzétett képeken el van rejtve (de nagyon): egy strandfoci- és egy strandröplabda pálya, két konténer (wc és büfé), napozók, padok, asztalok, árnyékot adó beülők és egy felfújható csúszda is, legalábbis a projekt leírása szerint – teszi hozzá Hadházy. Mindez a valóságban sehol nincs.

"Fürödni meg azért tilos, mert egy rendelet szerint folyóvizek városi szakaszán csak kiépített strandon, üzemeltetővel rendelkező helyen szabad fürdeni. Itt meg az elúsztatott milliók ellenére nincs sem kiépített strand, pláne nincs üzemeltető…"

(Facebook/Hadházy Ákos)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk