Ürülékkel kenték be az iváncsai akkugyár mosdóit a kirúgott kirgizek

  • narancs.hu
  • 2024. május 15.

Belpol

309 vendégmunkást küldtek el a gyárból az elektromos autók iránti kereslet csökkenése miatt.

309 kirgiz vendégmunkást küldött el iváncsai gyárából a koreai SK Innovation az elektromos autók iránti kereslet csökkenése miatt, amit a vendégmunkások nagyjából érthető módon úgy reagáltak le, hogy ürülékkel kenték össze az összes mosdót – írja a Magyar Hang, akiknek Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke vázolta fel az iváncsai hangulatot. Székely hozzátette, ez a leépítés akár ezer embert is érinthet, ami az alkalmazottak 70 százaléka.

Paczolay Máté külügyi szóvivő hétfőn azt mondta: a dél-koreai cég gyárában egyelőre próbaüzem zajlik, amely időszak alatt átmeneti keresletcsökkenés volt tapasztalható a világpiacon, ezért küldték el a külföldi munkavállalókat.

A Magyar Hangnak nyilatkozó Várkonyi Gábor autóipari szakértő szerint az elektromos autók kereskedelme elérte a felső határt, az autógyárak kínálatát ezért a piaci igényekhez kellene igazítani.

Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára korábban annyival kommentálta az iváncsai helyzetet, hogy „ilyen a kapitalizmus.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk