853 magyar településen csak egy jelölt indul polgármesternek

  • MTI/narancs.hu
  • 2024. május 15.

Belpol

Ellenben négy olyanról is tudunk, ahol összesen kilencen futnak neki júniusban.

Négy településen is kilenc polgármesterjelölt indul a júniusi választáson, írja az NVI adatai alapján az MTI.

A legtöbb, kilenc nyilvántartásba vett polgármesterjelölt van a júniusi önkormányzati választásra:

  • a Baranya megyei Kölkeden, ahol párt nem, csak kilenc független indul;
  • és a szintén Baranyában lévő Nagydobszán, ahol azért lett kilenc független jelölt, mert a tizediket nem vették nyilvántartásba;
  • Szigetszentmiklóson, ahol az ellenzéki pártoknak és a Fidesznek is van jelöltje, mellette civilszervezetek és függetlenek indulnak;
  • illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sényőn, ahol szintén csak kilenc független jelölt van.

Nyolc olyan település is van, ahol nyolcan indulnak a város vezetői címért: a XVIII. kerületben, Kalocsán, Kisharsányban, Egerben, Öszödön, Jobbágyiban, Hencsén és Kótajon. Huszonöt településen hét polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba a júniusi választásra.

853 településen mindössze egy polgármesterjelölt indul: ez valamivel kevesebb, mint öt éve, amikor 913 ilyen hely volt. Budapesten négy jelölt lesz – Szentkirályi Alexandra (Fidesz-KDNP), Grundtner András (Mi Hazánk Mozgalom), Karácsony Gergely (a Párbeszéd – a Zöldek Pártja, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt közös jelöltje), valamint Vitézy Dávid (a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és az LMP – Magyarország Zöld Pártja közös jelöltje).

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk