Varga Judit férje vette át azt a céget, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart venni

  • narancs.hu
  • 2022. október 27.

Belpol

Bár a külföldi földvásárlásokat az állam leállíttatta, az erre létrehozott cég még megvan. Magyar Péter került az élére.

Június 27. óta Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje vezeti a Good Farming Kft.-t – írja a 444.hu. Ez az a cég, amit néhány évvel ezelőtt külföldi termőföldek felvásárlására hozott létre a magyar állam. 2021 nyarán a Good Farming Kft. 400 millió eurós keretet kapott földvásárlásra, ráadásul ezt a pénzt az állam és az állami Eximbank dobta össze. Szlovákia 2021 őszén tiltakozni kezdett az ellen, hogy a magyar kormány ott vásároljon földeket, a magyar kormány erre visszatáncolt az ötlettől. Szlovák nyomásra végül maga Orbán Viktor fújta le a külföldi földbevásárlás ötletét.

Magyar Péter február végén hagyta ott a Diákhitel Központ Zrt.-t, amit 2018 óta vezetett, vagyis csak néhány hónapig volt vezetői pozíció nélkül. De nem csak a Good Farming Kft.-ben van jelen: ott van a Magyar Közút igazgatóságában, az MKB Bank felügyelőbizottságában, a VálaszOnline pedig nemrég írta meg, hogy az állami pénzekkel jól kitömött, tőkealapokat kezelő Hodler Zrt. jogi kezelőjeként és befektetési tanácsadójaként is dolgozik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk