Virológus: Hordjunk maszkot, mossunk kezet, ne fogdossuk az arcunkat!

  • narancs.hu
  • 2020. május 17.

Belpol

Az a reális, ha jövő évben lesz elérhető védőoltás.

„Béna, de hatákony fegyvereink vannak a vírus elleni küzdelemben, úgy mint a maszkviselés és a kézmosás, ám egyelőre csak ezek vannak. Használjuk őket!” – fogalmazott Kemenesi Gábor virológus. A Népszava cikke szerint a Pécsi Tudomány egyetem adjunktusa arra figyelmeztetett, hogy a korlátozások lazítása mellett továbbra is szükség van ezek alkalmazására.

A legfontosabb, hogy lehetőség szerint mindig hordjunk maszkot, mossunk kezet, és ne fogdossuk az arcunkat. Iránt említette, ahol a járvány második hulláma zajlik jelenleg: vasárnap 188 392 fertőzöttről, 6937 halálesetről és 93 147 gyógyultról számoltak be. Úgy látja, már akkor is volna miért aggódni, ha csak egy ilyen gócpont lenne a világon, de még mindig számos országban tombol a vírus. Úgy gondolja, az a reális, ha jövő évben lesz védőoltás.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?