K. Endre újra a vallomása megváltoztatására akarta rávenni az egyik bicskei áldozatot

  • narancs.hu
  • 2024. március 10.

Bűn

"K. Endre nem adja fel." Az RTL Házon Kívül műsora múlt héten rejtett kamerával rögzítette a beszélgetésüket.

K. Endre egy budapesti parkban találkozott az egyik bicskei áldozattal a múlt héten. Azzal a fiúval, aki az egyike volt azoknak, akit még 2016-ban próbált rávenni arra, hogy változtassa meg Vásárhelyi Jánosról tett vallomását. A találkozót az RTL Házon Kívül című műsora rejtett kamerákkal rögzítette

Ez a találkozó már a második volt. Egy héttel korábban is találkoztak. 

Ezeket a találkozásokat K. kezdeményezte. A fiút az édesanyján keresztül találta meg.

Most is azért kereste meg, hogy a vallomása megváltoztatására vegye rá. Arra, hogy videókon mondja el, K. nem is akarta nyolc éve megváltoztattatni az általa elmondottakat. Moskovics Judit, az RTL riportere az anyagban hosszan bemutatja a fiút, aki nem vállalta az arcát és a hangját. Azt mondja, ötévesen került a gyermekotthonba, édesanyja heroinfüggő volt, akkor is drogozott, amikor terhes volt vele. Unokatestvérével együtt költöztek a bicskei otthonba, ahol Vásárhelyi látszólag a gondjaiba vette, valójában ő is egyike lett azoknak a fiúknak, akiket szexuálisan kizsákmányolt.

Mint a 444.hu felidézi, 2016-ban ez a fiú is feljelentést tett Vásárhelyi ellen. Azt mondja, K. Endre ezután arra kérte, írja le nem igaz, amit a rendőröknek mondott.  Többek között ezt: „igazság az, hogy nem húzta le a nadrágom és nem fogta meg és nem verte ki. Mostanában sokat gáztöltőztem és az se volt rám túl jó hatással, sokszor nem gondolkoztam tőle tisztán.”

K. Endrét ezért, kényszerítés kísérlete miatt elítélték, börtönbe került, 2023 áprilisában pedig kegyelmet kapott Novák Katalintól. Február elején mindezt megírta a lap, miután egy kúriai határozatból kiderült. Pár nappal később K. Endrével is találkoztak, akitől azt is megkérdezték, mit mondana az áldozatoknak. „Nem tudom azt, hogy mit mondanék nekik, de erről nem fogok nyilatkozni” – mondta akkor.

Most kiderült, mit mondana – írja a lap.

A rejtett kamerával rögzített beszélgetés szerint van egy ügyvédje, akinek tanácsára ettől a fiútól újra azt kéri, módosítsa a nyolc évvel ezelőtt történtekről a bíróságon elmondott beszámolóját.

A jelenleg is rendkívül nehéz körülmények között élő fiúval az első találkozójuk alkalmával el is készítettek videókat, amiket K. mobiltelefonján rögzítettek. Ezeket a második találkozón kitörölték az eszközből, de az ügyvédnél még - ahogy K. is mondta - ott lehetnek. A második találkozóra azért került sor, mert ez az ügyvéd azt tanácsolta K. Endrének, hogy kérje meg a fiút, sarkosan jelentse ki, hogy K. nem íratott alá vele semmit.

A Házon Kívül riportját itt lehet megnézni:

A hír hallatán Donáth Anna Facebook oldalán bejelentette: a Momentum rendőri védelmet kér a bicskei gyerekotthon szexuálisan bántalmazott volt lakójának. „K. Endrét nem szabadott volna szabadon engedni, ez jól tudjuk. K. Endre kegyelmének körülményeit ki kellene vizsgálni, ez lenne a minimum. De az, hogy az áldozatokat továbbra is így nyomaszthatja, túlmegy minden határon. Rendőri védelmet kérünk az áldozatnak” – írja a politikus.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk