Rendszeresen bántalmaztak egy első osztályos kislányt egy szombathelyi iskolában

  • narancs.hu
  • 2024. június 17.

Bűn

A szülők szerint nem született megnyugtató megoldás a problémára. 

Szeptember óta rendszeresen bántalmaztak egy elsős kislányt osztálytársai a szombathelyi Gothard-iskolában – számolt be a Nyugat.hu. A gyereket csúfolták, lökdösték, elvették az ennivalóját, de ennél durvább esetek is megtörténtek: előfordult, hogy gyomorszájon vágták a mosdóban, megrugdosták, illetve fojtogatták. A bántalmazási esetek miatt több alkalommal kórházba kellett vinni, például bordazúzódása miatt.

A kislány pszichológushoz jár, a szorongása testi tünetekhez vezetett. A következő tanévet egy másik intézményben kezdi meg. A Gothard iskolából azt a választ kapta a lap, hogy többször találkoztak az érintett szülőkkel, illetve értesítették a gyermekjóléti szolgálatot. Az osztályfőnök folyamatosan tájékoztatta az iskola vezetőségét, a szülőkkel is tartotta a kapcsolatot.

A lap szerint viszont több szülő szerint nem született megnyugtató megoldás az iskola és az osztályfőnök részéről. Úgy érzik, az iskola jóhírének megőrzése élvez prioritást.  A tankerület arról adott ki tájékoztatást, hogy minden szükséges segítségét megadnak az iskolának, és amennyiben indokolt, külső szakembereket vonnak be.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk