Rózsaszín horogkereszteket festettek a szegedi gyermekklinika elé

Bűn

A járdára festettek Szegeden a Tisza-parton két horogkeresztet. 

 

Hétfőről keddre virradóan a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikájának Tiszára néző kapuja előtt, közel az árvízi emlékműhöz, két náci horogkeresztet festettek a járdára ismeretlenek.

Sem a motiváció, sem az tettesek egyelőre nem ismeretesek. A két fotót a Narancs egy szegedi olvasója küldte el portálunknak, s ennek nyomán kerestük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-Főkapitányságot kérdéseinkkel. Előbb szóban, majd írásban arról érdeklődtünk, hogy tudnak-e erről cselekményről, és ha igen, milyen bűncselekmény gyanúja ügyében nyomoznak, esetleg megvannak-e már az elkövetők?

 
Fotó: Olvasói fotó
 

Hosszú órák óta azonban nem kaptunk választ, ha megérkezik, közzétesszük.

Jogászok érdeklődésünkre elmondták, hogy a Büntető törvénykönyv szerint tiltott önkényuralmi jelkép használatának számít, ha valaki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet terjeszt, nagy nyilvánosság előtt használ, vagy közszemlére tesz Mindez akár elzárással is büntetendő.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk