Most éppen Kengyelen látták az alföldi fekete párducot

Élet + Mód

Ami szakemberek szerint egy megtermett házimacska.

Mint arról korábban hírt adtunk, vasárnap Szolnok és Újszász között vélték látni az a fekete párducot, ami lassan egy hónapja kóborol az Alföldön. Újszász önkormányzata - hangsúlyozva, hogy nem tudják megítélni a bejelentés komolyságát - fokozott óvatosságot kért mindenkitől, főleg a település külterületén. Értesítették a rendőrséget is.

Ezek után hétfőn elindult a "párduccunami" Szolnokon és körzetében. A környéken egyszerre, szinte egy időben három-négy helyen is látták az állatot. Volt, aki azt jelentette, hogy Kengyelen, a Dózsa György utca végén tűnt fel, míg más arról számolt be, hogy Szolnok belvárosában, egy garázs tetején napfürdőzik. Lapunk úgy tudja, szakemberek is voltak kint Szolnokon, és minden esetben macskanyomot találtak. 

Kardos Roland, a Magyar Magánállatkertek Egyesületének elnöke azt írta közösségi oldalán, hogy mivel a rendelkezésre bocsátott felvételek alapján többeknek nem volt egyértelmű, mit látunk a képsorokon, felvette a kapcsolatot a megyei rendőr-főkapitánysággal és egy vadállatbefogóval. Bejelentkezésében Kormos hangsúlyozza,

leopárd vagy annak fekete színváltozatú egyedére utaló nyomokat, jeleket nem talált, viszont egy békésen egerésző, megtermett házimacska kandúrt igen.

A szakember szerint nem kóborol nagymacska Szolnok szomszédságában. Hozzátette, szakmai körökben szkeptikusan fogadják az alföldi fekete párducról szóló híreket. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk