Elon Musk: Soros György gyűlöli az emberiséget

  • narancs.hu
  • 2023. május 16.

Fekete Lyuk

Az elmés nyilatkozatból kiindulva hamarosan valamilyen megállapodás születhet (akkumulátorgyár?) Musk és a magyar kormány között. 

„Soros Magnetóra emlékeztet” – írta Elon Musk a Twitteren. Bejegyzésére Brian Krassenstein újságíró regált, miszerint valóban van párhuzam Soros György magyar származású milliárdos és az X-Men egyik főgonosza között (aki Ian McKellen és Michael Fassbender is játszott a népszerű franchiseban). Mint Krassenstein írta, Soros és Magneto életét, világnézetét és későbbi tevékenységét nagyban befolyásolta a holokauszt, amit gyerekkén éltek át. 

Csakhogy a Twitter-, a Tesla- és a SpaceX vezére ezt nem hagyta annyiban: az újságírónak reagálva azt írta, Soros

„le akarja rombolni a civilizáció szövetét. Soros gyűlöli az emberiséget”. 

A Telex szerint mivel sok rajongója van a szélsőjobboldaliak között, talán nem meglepő, hogy egy ideje a csoport fő ellenfelébe, Soros Györgybe is rendre beleszáll. Továbbá személyes oka lehet annak, hogy Musk utálja Soros Györgyöt. 

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság pénteken kiadott egy dokumentumot, amiben a Soros Fund Management, azaz a Soros család részvényportfóliója látható. A dokumentumból hiányzik vagy 132 ezer Tesla-részvény, ami valószínűleg annak tudható be, hogy az alapkezelő kihasználta, hogy a Tesla részvényeinek értéke 68 százalékot ugrott az első negyedévben, ezért eladta a csomagját. Ez nagyjából 25-30 millió dollárt érhetett, tehát nem óriási érvágás, de bizalmatlanságra utalhat. Nem is feltétlenül csak a Teslában, hanem az elektromos autós iparban úgy általában, mert Soros egy másik elektromosautó-gyártó cég, a Rivian 3,5 millió részvényét is eladta, írja a portál.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk