Így tárgyal egy tanár és egy fideszes képviselő 2023-ban

  • narancs.hu
  • 2023. május 7.

Fekete Lyuk

„Fidkány.” „A hozzád hasonlók eltakarodnak a pályáról.”

„A trágárság egyébként szemérmetlen beszédet jelent, többnyire szexualitással összefüggésben, pl. az »Orbán egy geci« kijelentés annyiban trágár, hogy kötődik a nemiséghez. A fidkány szót én nem tudom hasonló kontextusban értelmezni, tehát nem trágár, csupán metaforikus” – írta Kovács Szabina, a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola magyar-könyvtár szakos tanára a Facebookon egy vitában Cseri Tamás húdmezővásárhelyi fideszes önkormányzati képviselőnek. 

A képviselő ezt felelte: „Remélem, annyi haszna legalább lesz a státusztörvénynek, hogy a hozzád hasonlók eltakarodnak a pályáról. Bár kérdés, hogy egyébként mire lennél alkalmazható.”

A viszontválasz: „Ez nem igazán válasz nyelvészeti fejtegetésemre. Igen, tudjuk, hogy ez a törvény egy oktatás- és gyermekellenes törvény, amely emberi alapjogokat sért. Sajnos a fidkány maffiapárt eljutott erre a szintre, hogy szétbarmolja a jövőt, mivel nem tud vele, a lopáson kívül, mit kezdeni, és nem is akar. Sajnos alkalmatlan. Magyarország jobbat érdemel! Demokráciát, a szellem szabadságát, gyűlöletmentességet. További szép napot!”

A Hódpress írásából, amely szemlézi a Facebook-beszélgetést, nem derül ki az előzmény, az sem, milyen poszt alatt alakult ki ez a diskurzus. 

Cseri Tamás önkormányzati képviselőként a hódmezóvásárhelyi közgyűlésben kisebbségben dolgozik Márki-Zay Péter polgármesterrel és az őt támogató többséggel szemben. Ez ugyanakkor az a választókerület, amelynek országgyűlési képviselője Lázár János építési és közlekedési miniszter. Cseri aktív szereplője a helyi nyilvánosságnak

Kovács Szabina 22 éve tanít a vásárhelyi Klauzál iskolában, amely állami fönntartású intézmény. A tanárnőt a Pedagógusok Szakszervezetében megyei küldötté választották. 2019-ben egy Facebook-poszt miatt bíróságra kellett járnia, tanúként. A Hódpressnek azt nyilatkozta, hogy akkor súlyos, emberi jogokat semmibe vevő abúzus érte, amikor a tankerület azóta már lemondott igazgatója berendelte, és Facebook-bejegyzéseiről vallatta, visszaélve a hatalmával.

Ezzel a mostani kommentváltással ő fordult a Hódpresshez, mert felháborítja a cinizmus.

Burkolt fenyegetésnek értékeli a képviselőnek azt a megjegyzését, hogy a státusztörvény miatt őt kirúghatják, nyilván mert el meri mondani a véleményét. „A Fidesz maffiapárt, tehát kénye-kedve szerint bocsát el majd pedagógusokat a státusztörvény bevezetését követően. Ez a lényeg” – mondta a tanárnő, aki úgy gondolja, a közösségi médiában mérsékelten politizál, de minden olyan ügyet támogat, ami erősíti az oktatás szabadságát, a demokráciát, a jogállamiságot. Nem tagja pártnak, korábban sem volt párttag.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk