Meghátrált és helyreigazítást közölt Sára főispán

  • narancs.hu
  • 2023. május 27.

Fekete Lyuk

Valótlanul állította, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak.

Sára Botond, a budapesti Józsefváros korábbi polgármestere, már kormánymegbízott korában azt állította a Facebookon, hogy a józsefvárosi óvodákban LMBTQ-propaganda zajlik. A bejegyzés miatt Pikó András (Momentum), Józsefváros jelenlegi polgármestere pert indított Sára ellen az önkormányzat nevében.

Pikó András utóbb azt írta, ezzel a rágalommal Sára az óvodai dolgozók becsületét sértette meg. 

„A józsefvárosi óvodákból kitiltottuk az oda még a fideszes időkben beplántált politikát, nincsenek szülőkkel aláíratott politikai nyilatkozatok és gyerekek között Télapóként ólálkodó fideszes önkormányzati képviselők, van viszont bűvészovi, angol élménypedagógia, minden nap friss gyümölcs és zöldség, sorra felújított épületek, olyan óvodai program, melyről beszámol a világsajtó, és amelyet több rangos nemzetközi díjjal tüntettek ki” – írta a polgármester.

Pikó András május 17-én arról számolt be, hogy a pert jogerősen megnyerték, és a bíróság a kifogásolt bejegyzés törlésére szólította fel, valamint helyreigazítás közzétételére kötelezte Sára Botond főispánt.

Sára ezt meg is tette, de a közleményt kommentálta, hivatkozva a józsefvárosi esélyegyenlőségi programra. Szerinte megalapozottan aggódott amiatt, hogy a városrészben LMBTQ-propaganda folyhat, ezért ezt az ügyet nem hagyja annyiban.

Mivel ez a szöveg nem felelt meg a bíróság ítéletének, Pikó András kilátásba helyezte, hogy ismét pert indít Sára Botonddal szemben. A főispán végül – ahogy a 24.hu írja – szombaton hajnali négy körül közzé tette a bíróság által megfogalmazott helyreigazítást, most már kommentár nélkül.

A poszthoz most Jámbor András (Párbeszéd–Zöldek, Szikra), Józsefváros és Ferencváros országgyűlési képviselője fűzött megjegyzést, kommentben. Ebből többek közt kiderül, hogy tegeződnek Sára Botonddal: „Megsértetted Józsefvárost és a józsefvárosi óvodák dolgozóit. Kimondta a bíróság, a kötelezően kirakandó szöveget pedig szombat hajnali 4-kor rakod ki, majd ráposztolsz 6 posztot, hogy minél kevesebb ember lássa. Ebből 2 következtetést vonhatunk le: 1. Szégyelled a tetted és nem akarod, hogy lássák, mit tettél, megpróbálod az igazságtól megfosztani az embereket, nem vállalod a tettedet és következményeit. 2. Főispánként, a közigazgatási rendszer egyik fejeként próbálod kijátszani a jogrendszert. Szerintem már csak ezért is járna a lemondás. Mindenesetre jöhet ide pár komment, hogy minél több ember lássa, mit tettél, és hogyan kezeled ezt.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk