Bayer durván összeollózott képpel bizonygatta, hogy Juncker férfival csókolózik

  • B.P.M
  • 2019. június 3.

Fekete Lyuk

Van még lejjebb?

Tegnap este ment adásba a HírTV-n a Bayer show, amelynek központi témája az európai parlamenti választások következménye volt.

A műsorvezető emlékeztetett, hogy amikor megalapították a Fideszt, akkor készítettek egy plakátot, amin Erich Honecker és Leonyid Iljics Brezsnyev, illetve egy fiatal pár csókolózik. A képet le is vetítették a műsorban, majd jött egy olyan felvétel is, amin Jean-Claude Juncker, ez Európai Bizottság leköszönő elnöke és egy ismeretlen férfi csinál hasonlót.

„Gyerekek semmi nem történt. Harminc év alatt annyi történt, hogy gusztustalan, kretén vénemberek smárolnak egymással!” – mondta Bayer.

Ám ha megnézzük a képet, akkor látható, hogy vannak elmosódások (főleg Juncker kezénél), ezért éltünk a gyanúval, hogy a kép manipulált.

false

 

Fotó: HírTV/Youtube

 

Rákerestünk, az EB-bizottság elnöke valóban elég „közvetlen” az európai politikusokkal, de az eredeti képen Juncker egy másik férfinak ad csókot (mint a 444.hu cikkünk nyomán megjegyezte: az eredeti fotót az AFP munkatársa készítette és Juncker helyettesét, Frans Timmermanst csókolta homlokon még 2017-ben. Később egy olvasónk felismerni vélte a hamisított képen szereplő férfit: Bayerék Klaus Johannis román elnököt rakták oda.). De nem úgy, ahogy Bayer állítja. Nem azzal a férfival, nem szájon, ahogy a szovjet vezérek csinálták anno. Inkább arról van szó, hogy a politikustársait időnként ölelgető vagy éppen pofozgató Juncker ez alkalommal is elragadtatta magát.

false

 

Fotó: Internet

A teljes adást itt tekinthetik meg:

Neked ajánljuk