Még a Fidelitas alelnöke is beleállt a melegeket meggyógyítani kívánó Trombitásba

  • narancs.hu
  • 2019. január 18.

Fekete Lyuk

Nem megszokott, hogy a kormány politikusa kritizálja a köztévé műsorát vagy műsorvezetőjét.

Trombitás Kristóf tehetséges fiú. Csak még nem derült ki, hogy miben” - szúrta ki az Index Falusi Vajk, a Fidelitas alelnökének Facebook-bejegyzését.

Falusi egyébként állandó vendége az EchoTV Sajtóklub 2.0-nak, amit a „méltán híres” Sajtóklub (ahol olyan nagyágyúk tűnnek fel hétről hétre, mint Bayer Zsolt publicista, Bencsik András a Demokrata főszerkesztője vagy épp Huth Gergely a PestiSrácok főszerkesztője) „fiatalított” változataként indítottak el. Ez azért érdekes, mert korábban Velkovics Vilmos a Napi Aktuális műsorvezetője megkérdezte Pottyondy Edina korábbi Momentum elnökségi tagtól, hogy a párt „programjában szeretne-e segíteni visszatalálni a melegeknek a heteroszexuálisok közé?”

(A jelenet körülbelül 8:20 perc körül kezdődik)

Trombitás Kristóf egyébként azért váltott ki a napokban indulatokat, mert a „közszolgálati“ MTVA kulturális csatornáján, az M5-ön lement egy adás, amiben azt boncolgatták, miként lehet meggyógyítani a melegeket, erről itt olvashat bővebben:

A köztévé szeretné meggyógyítani a melegeket

Állapot? Betegség? Torzulás? Teszik fel a kérdést. Szerdán a „közszolgálati" MTVA kulturális csatornáján, az M5-ön lement egy adás, amiben azt boncolgatták, miként lehet meggyógyítani a melegeket, írja a 444. Elég erősen kezd a műsor, a felütés ugyanis ez: „Állapot? Betegség? Torzulás? Vagy csak a sokat emlegetett másság?

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?