Tévésorozat

Washington kétszer

Botrány

  • - ts -
  • 2012. május 19.

Film

Úgy kezdünk, mint A bűn hálójában (Damages) című sikerszériában, fáradságos HR-munkával. A nagymenő ravaszul kiveti hálóját a kismenőre. Olivia Pope, a korábban közvetlenül az Egyesült Államok elnökének dolgozó híres-hírhedt ügyvédnő cserkész be egy fiatal kolleginát távolról sem szokványos, a jobb népek nagyobbacska kalamajkáinak elsimítására szakosodott cégéhez. Itt rövid időn belül megismerkedhetünk a csoportdinamikai komponensekkel: X. eljegyzésre készül, Y. őszinte sajnálatára stb. Rögtön a pilot már két "esetet" is tárgyba vesz a vállalkozás portfóliójából - gondolhatjuk, egyik sem csokilopás: egy zsarolás és egy gyilkosság. Mi az, hogy gyilkosság, mi az, hogy zsarolás! A gyilkossági ügy gyanúsítottja egyenest a Republikánus Párt üdvöskéje, közeljövőbeli arca, a zsarolás célpontja pedig maga POTUS (Pesident of the US), hogy így - távolról sem híján a hátsó szándékoknak - citáljunk még egy sorozatot, Az elnök embereit (The West Wing).


Az egyik ügy megoldódni látszik, a másik meghatározni bizonyos későbbi fejleményeket; mindenesetre elég tisztán láthatunk a jövőt illetően már az elején e példás gyorsasággal (alig pár hetes csúszással) befutó sorozat kifutását illetően.

A leginkább a Grace Klinikáért magasan jegyzett alkotó, Shonda Rhimes versenyműve egy nagy adag Damagesből és egy kisebb adag The West Wingből kigyúrt - egyelőre közepes élvezeti értéket mutató - figura Glenn Close nélkül, (Kerry) Washington máskor zárt ajtói mögül, az előbbi engesztelhetetlenségével és az utóbbi didaxisával, illetve sok és hadari beszédével.

Május 8-tól a Universal Channelen

Figyelmébe ajánljuk