A kata kiesése miatt kompenzálja a futárokat a Wolt

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 10.

Gazdaság

A rendszer 10 ezer forinttól egészen akár 120 ezer forintig enyhítheti a futárok többletköltségeit.

Kompenzációs rendszert vezet be a Wolt Magyarország szeptembertől a katázásról más egyéni vállalkozói adózási formákra váltó futár partnerei számára – írja a Portfolio.hu.

A kompenzációs rendszer sávos lesz, amely az adminisztrációs költségeket fedező 10 ezer forinttól egészen akár 120 ezer forintig enyhítheti a futár partnerek többletköltségeit. A kompenzáció arányos lesz az elvállalt címekkel, a Wolt úgy számol, hogy a futárok többletköltségeinek jelentős részét fedezi.

A Wolt felmérést készített a katás bejelentés után, amelyből kiderült, hogy

a futárok 80 százaléka átalányadózóként folytatja a munkát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.