Kifizetési stopot rendeltek el a minisztériumokban

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 28.

Gazdaság

Néhány kivételtől eltekintve október végéig csak béreket lehet fizetni. 

Megjelent egy úgynevezett „2000-es” kormányhatározat arról, hogy a kormány alá tartozó szervek – néhány tételtől eltekintve – október 31-ig nem fizethetnek ki lényegében semmit, ami nem bérköltség – írja a Telex.

A 2000-es határozatok nem kerülnek be a Magyar Közlönybe, ilyen módon jelent meg a 2257/2022-es határozat is, amelyben október végéig a központi költségvetés kifizetéseit a miniszterelnök blokkolja. 

A kifizetési stop azt jelenti, hogy a kormány „a kiegyensúlyozott költségvetés fenntartása miatt” október 31-ig a felügyelete alá tartozó szerveknél kifizetési tilalmat rendelt el.

A lap úgy tudja, hogy négy tétel jelent kivételt: az önkormányzatok és egyéb szervek gyermekjóléti, egészségügyi, köznevelési terheinek finanszírozása; a bérek és más személyi juttatások; nemzetközi szerződésekhez, vagy más jogszabályokhoz kötött kiadások; a 2014-2020-as uniós programok esedékes kifizetései.

A lap ugyanakkor hozzáteszi, forrásaik szerint nincs likviditási probléma, inkább arról van szó, hogy Orbán Viktor rendet szeretne vágni, mert úgy érzi, a májusban elhatározott kormányzati kiadáscsökkentést elszabotálják.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk