Apa a fiaival – a Pesti Srácok szerint homoszexuális pár a gyerekével

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 27.

Interaktív

Lovas Zoltán újságírót és fiait nézte szivárványcsaládnak a Pesti Srácok publicistája, aki abból következtetett erre, hogy nem látott nőt a képeken. 

Lovas Zoltán újságíró nemrég született csecsemőjét a karjában tartva fordul másik, már felnőtt fia felé egy fotón, amit a Pesti Srácok (PS) simán lelopott a közösségi oldalról, majd egy véleménycikkben azt írták mellé, hogy azon egy homoszexuális fiatal férfi van a párjával és közösen vállalt gyermekükkel. 

„Most jutott el hozzám az, amit a Fidesz egyik kedvenc orgánuma, a Pesti Srácok című kiadvány közzétett, bizonyos Füssy Angéla nevezetű úrhölgy égisze alatt... Ennek során az általam a Facebookon közzétett, a családom egyik örömteli pillanatát elképesztő módon meghamisították, és bemocskolták” – írta Lovas Zoltán, a Duna-gate ügy leleplezőinek egyike.

A négygyermekes apa aFacebook-oldalán osztott meg egy fotót a júniusban született – negyedik – kisfiáról, ahogy apja karjában látható, esti fürdetésre készülve, mellettük pedig Lovas egyik felnőtt fia állt.

Ez a kép jelent meg júliusban a Pesti Srácok (PS) egyik cikkének illusztrációjaként, a következő felvezetéssel: „De beszállt a Bikádi lelkész ellen uszítók sorába Vágó István, extévés DK-s aktivista, Ágoston László operaénekes, ultraliberális blogger, sőt, egy olyan homoszexuális fiatal férfi is, aki Facebook-oldala tanúsága szerint durván egy hónapja vállalt kisgyermeket szintén férfi párjával.”

 
 
pestisracok.hu
 

Legyen elég annyi az előzményről, hogy Bikádi László református lelkész egy éberségre buzdító 1941-es szovjet plakátra hajazó, de immár szivárványosra módosított, családok felé fenyegetően mozduló, azonban lefogott csontvázkéz mellé írta ki: „El a kezekkel a gyermekeimtől!” Mármint hogy az LMBTQ most már fejezze be a randalírozást. A Pesti Srácok súlyosan sérelmezte, hogy emiatt a lelkészt megbírálták, és többen kritizálták a közösségi oldalon. 

Szerintük: „Nem bírja megemészteni az LMBTQ-mozgalom és annak liberális katonái (sic!) a magyar, egész Európában példátlan komplex gyermekvédelmi törvény elfogadását, amely egyszerre bünteti a legkomolyabb retorziókkal a pedofilokat, a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények elkövetőit, illetve igyekszik megelőzni e bűncselekményeket, nyilvános pedofil-adatbázissal és a pedofilok olyan munkaköröktől való eltiltásával, ahol gyermekekkel érintkezhetnek. És egyszerre igyekszik minden eszközzel megóvni a gyermekeket attól a Nyugaton rohamtempóban terjedő átnevelő LMBTQ-propagandától, amely a haladó Nyugaton már nemcsak, hogy iskolákba, de sunyi módon óvodákba belopózva próbálja elérni, hogy a következő generációk számára teljesen elfogadott, sőt támogatott magatartásformák legyenek a deviáns szexuális szokások. Bizony, a pedofília is… Ez utóbbit a korhatárok leszállításával és a pedofília szexuális irányultságként való elismerésével akarják legalizálni.”

Ezt kívánhatta alátámasztani a szóban forgó kép is: az egyik LMBTQ-hadfi pedig éppen a szintén hadfi szerelmével – íme a fotó – már egy áldozatot is szerzett magának. 

Ugye milyen hátborzongató két férfi egy csecsemővel?

Az, hogy a Pesti Srácok lelop egy fotót a Facebookról, hogy ezzel próbáljon lejáratni valakit, aki nem is közszereplő (minthogy miután  Lovas felnőtt fia kritizálta a lelkész plakátját, róla akarták bebizonyítani, hogy homoszexuális), eleve gyönyörű történet. Eszükbe sem jut, hogy tilos. Vagy igen, de nem számít nekik, az igazság bajnokainak. Egy szerencsétlen közülük – vagy több, mert valószínűleg szerkesztő is van náluk – azt hitte, hogy azért, mert valaki utálatosnak tartja a lelkész bejegyzését, viszont nem utálja az LMBTQ-t, bizonyára maga is homoszexuális; és máris ott a fotón a bizonyíték, sőt.

Lovas Zoltán utóbb levelet kapott az írás szerzőjétől, aki – olvasván a gyalázatos esetet a Facebook nyilvánossága elé táró bejegyzést – bocsánatot kért, amit Lovas nem fogad el.

Mint mondta: „Füssy Angéla arra hivatkozik, hogy mivel a Bikádi bejegyzéséhez kommentet írt Márton profilja szivárványos, megnézte a fiam Facebook-oldalát, és mivel sok posztot megszemlélve

nem látott nőt a képeken, így a kisgyereknek sem az anyját, amiből arra következtetett, hogy két férfi neveli a babát…

Ha így volna is, kitehető bárkinek a fotója annak engedélye nélkül? Még akkor sem – Füssy ezzel is védekezett –, ha kitakarják a rajtuk szereplők arcát. Túl ezen, bármilyen okból is írható hozzá ilyen szöveg? Két gyerekem van a képen, az egyik csecsemő… Mindezek jócskán túlmennek a sajtóetikai vétség határain is. Jogi lépéseket teszek az újságíróval, illetve a Pesti Srácokkal szemben.”

A cikkből azóta eltávolították a fotót és az utalást is a "homoszexuális fiatal férfire".  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Kesergő a két öszvérhez

A Három óriásplakát Ebbing határában és az Erőszakik rendezője minden próbálkozás során méterekkel emeli a lécet önmaga előtt, s – mint mindig – most is gond nélkül libben át felette. McDonagh ezúttal is egy elszigetelt atmoszférában kutatja az „emberi” jelző jelentéstartalmát, amelyet magasztalásként és sértésként egyaránt alkalmaz.

Elveszetten

  • SzSz

A rendező 2019-ben, a Házassági történet promókörútján vette újra kezébe középiskolás kora kedves könyvét, Don DeLillo Fehér zaját. Nem nehéz rájönni, miért épp akkor: a regény hősei egy misztikus esemény hatására hirtelen megkérdőjelezik saját szokásaikat, érzései­ket, sőt az egész életüket. Meglehet, hasonlóan érez egy filmrendező is, akinek szekere épp az Oscarig vezető, rögös és értelmetlen úton döcög.

Minden bizonytalan

A videókat és installációkat készítő szlovák képzőművész elsősorban az ún. átrajzolt, leg­inkább újságokban, könyvekben és képeslapokon talált képeken alapuló munkáival vált ismertté. E sikeres, több magángyűjteményben is megtalálható művek nemcsak az emlékeinkben élő, hanem nyomaiban még mindig fel-felbukkanó, a volt szovjet blokk lakói számára nagyon is ismerős vizuális és történeti hagyományait dolgozták fel és írták újra.

Kibontakozik lassan

Egy walesi bányászfaluban nőtt fel az idén 81 éves John Cale, de már gyerekkorában a zene iránt mutatott érdeklődést. Orgonált a helyi templomban, később brácsázni kezdett, azután Londonban, majd New Yorkban folytatott zenei tanulmányokat, ahol Aaron Copland volt a mestere.

Így is szép

A 18. század végén, a polgári hangverseny­élet hajnalán gyakran szerepelt ugyanazon a műsoron intim kamaramű, dal és nagyzenekari szimfónia, utóbbi gyakran több részletre bontva. Ezt a jótékony változatosságot idézte fel Keller András, aki nincs híján a kitűnő ötleteknek.

Elszáradt arcok

Felhajtás, a kínált holmi értékéhez képest túl nagy reklám: ezt jelenti a szerző negyedik regényének címe. A neonzöld szmájli és a betűk neonzöldje a borítón a könyvben felbukkanó árura, egy drogra utal. Az egyenmosoly a grafikai megoldásnak köszönhetően vibrál. Ez a látvány meg is alapozza az olvasmány­élményt, amelynek meghatározó vonulata a bizonytalanság.

Valóra vált álom

Az utókor korántsem elfogulatlan emlékezetében Horthy Miklós zömmel Magyarország kormányzójaként él, aki többnyire fess altengernagyi egyenruhában feszít, esetleg fehér lován léptet. Tette is mindezt 24 és fél éven keresztül, egy tengerrel nem bíró ország („király nélküli királyság”) államfőjeként.

Papás-mamás

Egy játszóházban, pontosabban egy játszóház előterében vagyunk, ahol egy egyedülálló apa és egy válófélben lévő anya várakozik a foglalkozáson lévő gyerekére. Bár kapcsolatuk kissé viharosan indul (gyermekeik összevesznek bent, és természetesen felelőst kell találni egy ilyen komoly helyzetben), de a hosszú közös várakozások alkalmával – mi sem természetesebb – összemelegednek. Eddig ideálisnak tűnik a helyzet, ugye?

Megalázva

Kedden ért véget a PDSZ meghirdette egyhetes országos, ún. gördülő pedagógussztrájk. A záróaktus a Szolidaritás Napja volt, amelyen a közoktatás szereplői mellett a szakképzési centrumok néhány intézményéből, valamint egyházi iskolákból is demonstráltak tanárok. 

Kezek az asztal felett

Jednou budem dál, jednou budem dál, jednou budem dál, já vím… – énekelte szombaton este kicsivel nyolc előtt a Vencel téren a spontán módon, mindenféle közösségi meghirdetés nélkül összeverődött sok száz fős tömeg. A megválasztott elnökként első televíziós interjújára a nemzeti múzeumba siető Petr Pavelt üdvözölték így.

Szégyen nélkül

Miközben a hajléktalan nők körében kifejezetten gyakoriak a nőgyógyászati problémák, az állami ellátáshoz való hozzáférésük finoman szólva is nehezített. A tavaly október óta működő traumatudatos nőgyógyászati rendelőben az egyszeri ellátásokon túl tartós segítséget és sokszor lelki támaszt is nyújtanak a nehéz helyzetű nőknek.