Lezárult a vizsgálat a Pesti TV-nél, átszervezik a gyártást

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 31.

Interaktív

A gyártási feladatokat egy másik cég veszi át, de a műsorok egyelőre maradnak. 

Lecselérik szeptembertől a Pesti TV műsorainak gyártócégét – írja a Media1.

Mint arról korábban beszámoltunk, Vaszily Miklós, a kormányközeli Pesti TV-t működtető Progress Media Hungary Kft. társtulajdonosa júliusban azt közölte, vizsgálatot indít a Pesti TV-nél, hogy megtudják, mire költik a pénzt, ugyanis egyes informátorok szerint "pazarlás" folyik a csatornánál.

A Media1 most azt írja, a vizsgálat eredménye az lett, hogy a Pesti TV tulajdonosa, a Progress Media Hungary Kft. inkább lecseréli a műsorgyártó céget. Eddig ugyanis a Szenvedi Zoltán és a lovagkereszttel is kitüntett Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztőjének cége, a Gerilla Press Kft.-től rendelte meg a Pesti TV a műsorainak gyártását.

Hogy ez pontosan milyen műsorokat jelentett, és hogy mi is volt a gond tévénél, arról itt írtunk részletesen: 

Az új gyártó mindenesetre az IKO Holdinghoz tartozó IKO Broadcast Centrum Kft., ezt a MEdia1-nek meg is erősítették. A gyártási feladatook átvételébe beleértendő például a műsorok vágása és a technikai kivitelezés, illetve a technikai stáb. Az IKO-hoz kerülnek át a Pesti TV műsorainak gyártásában eddig résztvevő munkatársak, például operatőrök, vágók is. 

Az átadás-átvétel viszont kizárólag a gyártói feladatokat érinti, a tartalmi felelősség továbbra is a Huth Gergely-féle Gerilla Press Kft.-nél marad.

Így viszont a műsorvezetők, műsorszerkesztők terén, illetve a műsorok tartalmában nem várható változás. 

Kovács Gergely, a Progress Media ügyvezetője azt mondta, a változásra már 2021. szeptember elsejétől sor kerül. „Az átalakításra a gyártási folyamatok optimalizálása miatt van szükség, mely semmilyen kihatással nem lesz a nézők által már megszokott népszerű műsorokra” – hangsúlyozta a lapnak, hozzátéve, hogy a műsorrács, a műsorok listája sem változik.

 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.