Megszereztük a vádiratot: 31 millió lenyúlására törekedett a fideszes polgármester

Kis-Magyarország

Jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolja az ügyészség Tát Margit méhkeréki fideszes polgármestert. Egy bűnmegelőzési projekt 31 millió forintja tűnt el: szőrén, szálán.

„Tát Margit első rendű vádlott a támogatási szerződés aláírásakor fennálló valós – az írásban lefektetett megtévesztő nyilatkozatától eltérő – szándéka az volt, hogy a legfeljebb 31 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást az engedélyezett felhasználási cél megvalósítása nélkül jogtalanul megszerezze és azt más, az eljárás során ismertté nem vált célra fordítsa” – áll a Magyar Narancs birtokába került vádiratban, amelyet nemrégiben küldött el a Gyulai Járási Ügyészség a Gyulai Törvényszékhez.

A bírósági a tárgyalás őszre várható. Ez pedig önmagában is érdekes és egyben befolyásoló tényező lehet, hiszen Tát Margit a Fidesz hivatalos polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választáson a Békés megyei, többségében román nemzetiségűek lakta, alig kétezer lélekszámú Méhkeréken.

„Az első rendű vádlott előre elhatározta azt is, hogy a támogatás jogtalan megszerzése és a pénz szerződéstől eltérő felhasználásának leplezése érdekében különböző nonprofit szervezetekkel, gazdasági társaságokkal és természetes személyekkel kötött színlelt megállapodásokat – munka-, illetve megbízási szerződéseket” – áll a Narancshoz eljutott vádiratban.

Brüsszel ellen hangolt az EU-s pénzt lenyúló polgármester

Brüsszel ellen hangolt az EU-s pénzt lenyúló polgármester

Fotó: fidesz.hu

Így a méhkeréki fideszes polgármester a projekt színlelt lebonyolítása mellett a közreműködő szervezethez benyújtott kifizetési kérelmeiben, elszámolásaiban és egyéb nyilatkozataiban megteremtette azt a hamis látszatot, miszerint a támogatott tevékenységek megvalósultak.

Ennek technikai „lebonyolítását” mutatja be részletesen a friss Narancsban megjelenő írás. Aminek pikantériáját az jelenti, hogy a bűnmegelőzésre szánt forrás lenyúlása lett egyben a bűn melegágya, így valósult meg a költségvetési csalás. Kik voltak a közreműködők, hogyan néz ki a pénzlenyúlás belülről, hova tűnt a pénz? – enged bepillantást a függönyök mögé írásunk.

A Narancs cikkéből az is kiderül, hogy a brüsszeli pénzt lenyúló önkormányzati vezető fideszes politikustársaihoz hasonlóan bőszen biztatott sokakat Brüsszel elutasítására.

A cikkben rávilágítunk a térség fideszes országgyűlési képviselőjének, egyben választókerület elnökének, Kovács Józsefnek a szerepére is.

Keresse a mindig izgalmas, érdekes és exkluzív információkkal megjelenő Magyar Narancsot, amely csütörtöktől kapható az újságárusoknál és előfizethet rá itt:

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk